Diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalarına özel sağlıklı ve hafif yaz mönüleri!

havuc-corbasi

havuc-corbasiZaten hava yeterince sıcak. Bir de hangi sebze kolesterolüme iyi gelir, hangi yemek tansiyonumu düşürür, aman şekerim çıkmasın diye mi düşünüyorsunuz? Biz de sizi düşündük; Çırağan Hotel Kempinski Executive şefi Fabrice Canelle’le biraraya geldik ve size özel tarifler hazırladık. Yüksek tansiyonu, kolesterolü, şekeri olanlar bu tarifleri yaz boyu uygulayabilirler.

Funda Çatar
Zaten hava yeterince sıcak. Bir de hangi sebze kolesterolüme iyi gelir, hangi yemek tansiyonumu düşürür, aman şekerim çıkmasın diye mi düşünüyorsunuz? Biz de sizi düşündük; Çırağan Hotel Kempinski Executive şefi Fabrice Canelle’le biraraya geldik ve size özel tarifler hazırladık. Yüksek tansiyonu, kolesterolü, şekeri olanlar bu tarifleri yaz boyu uygulayabilirler.

HAVUÇ ÇORBASI
MALZEMELER: (Dört kişilik) 500 gr. havuç, 750 gr havuç suyu, 250 gr patates, 100 gr soğan, 5 gr sarmısak, 10 gr taze zencefil, 20 gr krema, 1 çay kasığı tuz, 2 gr toz beyaz biber, 1 çorba kaşığı zeytinyağı
HAZIRLAMA: Küp küp doğradığınız soğan, sarmısak, havuç, patates ve zencefili sırayla derin bir kabın içinde sote edin. Sebzeler yumuşadığı zaman havuç suyunu, kremayı, tuzu ve biberi ilave ederek tüm malzemeyi iyice kaynatın. Sebzeleri püre haline geldikten sonra önce mikserden, ardından ince bir süzgeçten geçirerek soğumasını bekleyin. Çorbayı soğuduktan sonra shut bardaklarında servis edin. fruit-glass-dessert
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dakika
KALORİ MİKTARI: 230 kcal (kişi başına)

FRUIT GLASS DESSERT
MALZEMELER: (Beş kişilik) Çilekli – naneli gaspacho için; 50 gr çilek, 10 gr toz şeker, 3 gr limon suyu, 1 adet nane yaprağı. Kavunlu soup için; 50 gr kavun, 5 gr toz şeker, 10 gr küp doğranmış karpuz. Ahududulu smoothy için; 30 gr ahududu, 20 gr yoğurt, 5 gr limon suyu. Frenk üzümlü jelly için; 1 / 4 paket hazır natürel toz jöle, 30 gr frenküzümü. Şeftali küplü Archer’s için; 30 gr şeftali, 10 gr şeker şurubu (5 gr şeker ve 5 gr su), 15 gr Archer’s.
HAZIRLAMA: 1 – Tüm malzemeleri blendırdan geçirdikten sonra süzün. 2 – Kavun ve toz şekeri blendırdan geçirin. İçlerine küp doğranmış karpuzları ilave edin. 3 – Tüm malzemeleri blendırdan çekin. 4 – Paketteki tarife göre hazırladığınız jöleye ılıkken Frenk üzümü katın. Ardından jöleyi soğutun. 5 – Sıcak şuruba küp doğranmış şeftalileri ve Archer’s ekleyin. Soğumasını bekleyin. Tüm tarifleri ayrı bardaklara boşaltarak servis edin.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dakika
KALORİ MİKTARI: 50 kcal (kişi başına)

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here