Diyet revani ve klasik revani tarifi arasında ne fark var?

Revani Türk sofralarının vazgeçilmez şerbetli tatlılarından biri. Peki diyetteyiz ve canımız çekti. Ne yapmalıyız? İşte size hem klasik hem de diyet revani tarifi…

KLASİK REVANİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatıp ılınması için bir yerde bekletin. Ayrı bir yerde yumurtaları şeker ile çırptıktan sonra yoğurt ve irmiği ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından içine kabartma tozu ilave edilmiş unu karışıma ekleyin. Son olarak da vanilyayı katın. Yüksek kenarlı bir hamur tepsisinin içini yağlayıp hamurun yapışmaması için dibini unlayın. Ardından malzemeyi kaba döküp, orta ısıdaki fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra mümkünse pişmiş hamuru daha geniş bir kaba aktarın. (hamurun şerbetle ıslandığında genişleyecek yer bulması için)

Üzerine ılık bir bardak suyu boca edin. Ardından yine ılınmış olan şerbeti revaninizin üzerine gezdirerek yedirin.

DİYET REVANİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 40 gr.
  • çavdar unu
  • 40 gr. yulaf unu
  • 20 gr. soya unu
  • 50 gr. irmik
  • Az vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 gr. kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 50 gr. tatlandırıcı

Şerbeti için:

  • 400 gr. su
  • 300 gr. tatlandırıcı
  • 1/2 limon suyu

Hazırlanışı:

Yumurta ve 50 gr. tatlandırıcı beraber mikserde çırpılar iyice kabartılır. Malzemeler bir yerde iyice karıştırılır. Yumurta ve tatlandırıcı kabartıldıktan sonra, bu karışıma unlu olan karışım kaşık ya da el yardımı yedirîlir. (Mikser kullanılmaz, işlem çok yavaş yapılmalıdır. Aksi takdirde kabarmış yumurta söner)

Revani harcı hazırlanan kalıbın içerisine dökülerek, 140-160’de fırında pişirilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER;

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here