Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetDiyetinizi kendiniz tasarlayın

    Diyetinizi kendiniz tasarlayın

    -

    19- Seyahatteyseniz
    2 dilim esmer ekmek ile beyaz peynirli sandviçi yolculuğa çıkmadan önce hazırlayıp yanınıza alın, molada sandviçin yanına ayran ekleyin.

    20- Ana öğünde yoğurt tüketemiyorsanız
    Yoğurtlu sebze salatalarını tercih edebilirsiniz.

    21- Metabolizmam yavaş diyorsanız
    Öğle–akşam ‘Yaşam Çorbanız’ı ana yemeğinizin yanına mutlaka 1 kase ekleyin.

    ARA ÖĞÜN (genelde 16.00-17.00 saatleri arası)
    22- Araba kullanıyorsanız
    4 adet kara kayısı kurusu + kayısı sevmiyorsanız erik kurusu veya tuzsuz, tercihen beyaz leblebiyi arabanızda bulundurun.

    23- Kuruyemişe hayır diyemiyorsanız
    1 avuç beyaz leblebi + 1 avuç çekirdekli siyah üzüm veya 5-6 adet tuzsuz badem + 5-6 adet fındık + 2 avuç yaban mersini kurusu.

    - Advertisement -

    24- Toplantıdaysanız
    Sadece sütlü kahve için.

    25- Midem kazınıyor diyorsanız
    2-3 adet etimek + 1 dilim peynir + 1 fincan yeşil çay veya mate çayı.

    ocak-2012-diyet-resim-626- Simit istiyorum diyorsanız
    1/3 susamlı simit + 1 büyük bardak ayran (300 ml).

    27- Tatlı istiyorum diyorsanız
    1 kase keşkül, tiramisu, 1 porsiyon kabak tatlısı ya da 2 top sade dondurma üzerine 2 yemek kaşığı marmelat.

    28- Çikolata istiyorum diyorsanız
    20-30 g (2-3 madlen) en az % 70 kakaolu bitter çikolata (çünkü gerçek çikolata budur ) + Türk kahvesi, bir fincan sütlü kahve veya latte ile için.

    29- 17.00 çayına davetliyseniz
    Tuzlu kurabiyeler yerine çayınızın yanında 1 ince dilim kek tercih edin.

    AKŞAM YEMEĞİ
    30- 1. seçenek

    Sebze yemeği – limitsiz- kıymalı/etli/zeytinyağlı olabilir. 1 kg sebze yemeğini 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirin. (Bezelye – barbunya- patates sebze yemeği değildir) + 4-5 yemek kaşığı yoğurt-cacık-ayran (mümkünse light) + Bol yeşillikli salata; yağsız, bol limon, sirkeli, nar ekşisi olabilir.

    31- 2. seçenek
    200–250 g kadar (yani elimiz büyüklüğünde) ızgara, fırın, buğulama, haşlama veya sote bonfile, biftek, antrikot, köfte, hindi eti, somon, balık eti (Balıkta gramaj önemli değil, doyana kadar yiyebilirsiniz) + bol yeşillikli salata (yağsız, bol limon, sirkeli, nar ekşili) + zeytinyağlı sebze yemeği (varsa yenebilir fakat zorunluluk yok) Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz