Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetDiyetisyen Begüm Keser’den sağlıklı tarifler ve 5 günlük örnek liste

    Diyetisyen Begüm Keser’den sağlıklı tarifler ve 5 günlük örnek liste

    -

    Yaza yaklaşırken 5 gün gibi kısa bir sürede sağlıklı tariflerle vücudunuzu düzene sokmak ister misiniz? İşte size Diyetisyen Begüm Keser’den sağlıklı tarifler ve 5 günlük örnek liste…

    CENNET HURMALI SMOOTHIE BOWL

    MALZEMELER

    • Yarım cennet hurması
    • Yarım muz
    • 1 yemek kaşığı süt
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı yulaf
    • 1 tatlı kaşığı chia tohumu

    HAZIRLANIŞI
    Cennet hurması, muz, süt ve yoğurdu robottan geçirin. Bir kaseye alıp, üstüne yulaf ve chia tohumu ekleyin.

    MERCİMEK SALATASI

    - Advertisement -

    MALZEMELER

    • 1 su bardağı yeşil mercimek
    • 2 adet kırmızı kapya biber
    • 4-5 yaprak marul
    • 2 adet salatalık
    • 1 adet havuç
    • 1 yemek kaşığı sade nar ekşisi
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Çeyrek limonun suyu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Mercimekleri haşlayıp soğuttuktan sonra geniş bir kaba alın. Kapya biber ve marulları ince ince doğrayın. Salatalık ve havucu soyduktan sonra rendeleyin. Sebzeleri mercimeklerin üstüne ekleyip karıştırın. Limon, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ilave edip, biraz daha karıştırarak servis edin.

    KAKAOLU MUZLU YULAF LAPASI

    MALZEMELER

    • 1 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı yulaf
    • 1 küçük boy veya yarım büyük boy muz
    • 1 tatlı kaşığı kakao
    • 1 tatlı kaşığı chia tohumu

    HAZIRLANIŞI
    Süt ve yulafı küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte karıştırarak pişirin. 5-6 dakika sonra kakao ve çatalla ezilmiş muzu da ekleyerek pişirmeye devam edin. Hafif kaynamaya başladığında bir kaseye boşaltarak soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üstüne muz dilimleri ve chia tohumu ekleyin.

    KABAK ÇORBASI

    MALZEMELER

    • 1 litre su
    • 4 orta boy kabak
    • 1 orta boy soğan
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet yumurta
    • 100 g yoğurt
    • 1 çay kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Geniş bir tencerede zeytinyağı ile rendelenmiş soğanı kavurun. Kabakları dilimleyerek tencereye ekleyin. Biraz karıştırın, kabaklar iyice yumuşadıktan sonra 1 litre su ekleyerek 25-30 dakika pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra robottan geçirin. Terbiyesi için bir kasede yumurtayı ve yoğurdu iyice çırpın. Terbiyeyi yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Tuzu da ilave ettikten sonra çorbayı servis edin.

    FİT KEK

    MALZEMELER

    • 10 adet hurma
    • 10 adet kuru kayısı
    • 2 adet yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı badem unu
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

    HAZIRLANIŞI
    İlk olarak hurma ve kayısıları 15 dakika sıcak suda bekletin. Yumuşadıktan sonra 1 su bardağı süt ile birlikte pürüzsüz oluncaya kadar robottan geçirin. Yumurtaları ekleyerek, robotta karıştırmaya devam edin. Badem unu, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve kabartma tozunu da ilave edip, pürüzsüz oluncaya kadar robottan geçirin. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını fırça yardımıyla kek kalıbına sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

    FİT TARATOR

    MALZEMELER

    • 1 orta boy kabak
    • 2 orta boy havuç
    • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
    • 1 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    • 3 yemek kaşığı yoğurt

    HAZIRLANIŞI
    Kabak ve havucu soyup rendeleyerek geniş bir kaba alın. üstüne tam buğday unu, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek, kıvam alana kadar iyice karıştırın. Dilerseniz baharat da ekleyin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı sürdüğünüz tavada 10-15 dakika karıştırarak pişirin. Tabağa alıp, biraz soğumasını bekledikten sonra yoğurtla karıştırıp servis edin.

    BANANA MUFFİN

    MALZEMELER

    • 1 büyük veya 2 küçük muz
    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı kestane unu veya tam buğday unu
    • 1 çay bardağı badem unu
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 2 yemek kaşığı bitter damla çikolata
    • 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
    • 12’li muffin kalıbı veya muffin kağıdı

    HAZIRLANIŞI
    Muzu çatalla iyice ezin. Yumurta, ezilmiş muz ve Hindistan cevizi şekerini geniş bir kapta iyice çırpın. Süt, un, kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını da ekleyerek çırpmaya devam edin. Damla çikolatayı da ilave edip, biraz daha karıştırın. Muffin kalıbı veya muffin kağıtlarını 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ile fırça yardımıyla iyice yağlayın. Karışımı kaplara kaşık yardımıyla ekleyin. 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

    FİT MAGNOLIA

    MALZEMELER

    • 1 litre süt
    • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
    • 3 yemek kaşığı bal
    • 1 su bardağı granola
    • Dilediğiniz meyveler

    HAZIRLANIŞI
    Bal, granola ve meyve hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp, çırpma teliyle iyice karıştırın. Dibini tutmaması için karıştırmayı bırakmayın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bal ekleyerek iyice çırpın. 1 kat granola ve meyve, 1 kat muhallebi olacak şekilde kaselere ekleyin. üstünü dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

    DYT. BEGÜM KESER KİMDİR?

    2017’de İstanbul Okan üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun olan Dyt. Begüm Keser, halen aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Öğrencilik döneminde kamu ve özel hastanelerde stajyer diyetisyen olarak görev aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra Nişantaşı’nda özel bir klinikte çalışmaya başlayan Dyt. Keser, @eathealthybehappyy adlı instagram hesabında ise sağlıklı tarifler ve beslenme konusunda bilgilendirici postlar paylaşıyor.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz