Diğer
    Ana SayfaYazarClara Seren AmramDoğadaki dengelerin rengi yeşil

    Doğadaki dengelerin rengi yeşil

    -

    Doğa bize besin değeri yüksek olan o kadar çok yeşil meyve ve sebze sunmuştur ki, birkaçını seçmek diğerlerine haksızlık etmek olur diye düşünüyorum ben… Yine de ilk tercihimi, doğanın harika ürünü enginar yönünde yapacağım.

    “PRACTICLARITY” bir yiyecek, çok yönlü ve keyifli bir tat!
    Enginar ile pek çok lezzetli ve hafif yiyecek hazırlayabiliriz.
    ● Enginar kalorisi düşük olup, idrar söktürücü ve sindirimi kolaylaştırıcı özellikleri ile birlikte bedenimizi fit tutar.
    ● Karaciğer dostudur ve safranın atılmasını sağlar, ayrıca kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Mükemmel bir detoks aracıdır!
    ● Bedenimizi sağlam, enerjik ve ideal dirilikte tutan B3, C, K vitaminleri, folik asit, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum ve beta-karoten içerir. Zengin bir insülin kaynağıdır!

    – Çiğ enginar salatası: Hafif ve çok lezzetli!
    – Yeşil sosla pişmiş enginar: Dayanılmaz!
    – Enginar suyu: Detoks için mutlaka içiniz!

    mayis-2013-ayin-rengi-resim-3MAYDANOZ SOSU
    Malzemeler
    ● 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    ● 150 gram yıkanmış taze maydanoz
    ● 1 bardak doğranmış taze soğan veya frenk soğanı
    ● 1/4 bardak limon suyu
    ● 5 çorba kaşığı su
    ● 1 çay kaşığı deniz tuzu ve 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
    Hazırlanışı
    Bütün malzemeleri mutfak robotu veya blender’den geçirin. Tadına bakın, isterseniz biraz daha tuz veya yağ ekleyin. Buyurun, sosunuz hazır!
    Tavsiyeler
    Bu sos; ızgara balığın üzerinde nefis olur, haşlanmış patates, buğulanmış somon, hatta dip sos olarak veya sandviçlerin üzerinde kullanabilirsiniz.

    mayis-2013-ayin-rengi-resim-4YEŞİL YEŞİL ENGİNARLAR
    Malzemeler

    ● 6-7 enginar kalbi
    ● 4 büyük demet fesleğen + ekstradan süsleme için yaprakları
    ● 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    ● 5-6 diş sarımsak
    ● 1/2 çay kaşığı tuz
    ● 1/2 bardak soğuk içme suyu
    ● 1/2 bardak sıcak su (enginarları pişirmek için)
    Hazırlanışı
    – Elektrikli blender’da taze fesleğen, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve 1/2 bardak soğuk su ile yeşil sosunuzu hazırlayın.
    – Büyük bir tencereye enginarları yan yana dizip yarım bardak sıcak suyu ve 1 bardak yeşil sosu ilave edin. Kalan sosu daha sonra kullanmak için saklayın. Kısık ateşte 40 dakikaya kadar pişirin.
    – Kalan sosu ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Servise hazır!

    - Advertisement -

    ENGİNAR SUYU
    Enginar suyu, bulabileceğiniz en iyi ve en ucuz karaciğer toniğidir. Eğer sadece enginarın kalbini yemeyi tercih etseniz bile manavınızdan enginarınızın kabuğunu soyup size vermesini isteyin.
    Hazırlanışı
    Bu iyileştirici suyu hazırlamak için iki alternatif yolunuz var:
    Birinci alternatif
    – Enginarları (daha sonra yiyeceksiniz) yapraklarıyla birlikte ve tuz koyulmamış suda 20 dakika haşlayın.
    – Enginarları sudan alın.
    – Suyu süzüp soğumaya bırakın. Artık içmeye hazır!
    – Yapraklarıyla pişirdiğiniz enginarları da afiyetle yiyin.
    İkinci alternatif
    – Yapraklarını yıkayıp üzerindeki topraktan iyice arındırın.
    – 20 dakika normal içme suyunda haşlayın.
    – Süzün. Soğumaya bırakın ve gün boyunca bu suyu tüketin.

    Bana her zaman Twitter’dan @claritasway adresinden ulaşabilirsiniz.

    Formsanté Dergisi Mayıs 2013 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz