Diğer
    Ana SayfaYaşamDoğal yollarla toksik etkilerden kurtulun

    Doğal yollarla toksik etkilerden kurtulun

    -

    Modern yaşamın toksik etkileri yani çevresel faktörler, kanserin ortaya çıkmasında önemli rol oynuyor. Bu nedenle mümkün olduğunca bunlardan uzak durup, sağlıklı alışkanlıklar edinmek gerekiyor.

    Hazırlayan: Ayşegül Uyanık Örnekal

    Kanser, çağımızın en önemli sorunlarından biri. Dünya üzerinde onbinlerce kişi çeşitli kanser türleriyle mücadele ediyor. Bu hastalıkların ortaya çıkmasında genetik geçişin etkisi olsa da çevresel faktörlerin yani modern dünyanın toksik etkilerinin önemli rol oynadığı ise yadsınamaz bir gerçek! The LifeCo Phuket Well-Being Center Bütünleyici Onkoloji, Dahili ve Metabolik Hastalıklar Uzmanı Dr. Thomas Lodi de bu düşünceden hareketle hastalarını tedavi ediyor. Dr. Lodi, bütünleyici onkolojinin; geleneksel, naturopatik, homeopatik tıp ile Ayurveda, geleneksel Çin ve geleneksel Tayland tıbbının birleşimi olduğunu belirterek, uyguladığı yöntemler hakkında şu bilgileri veriyor: “Kanserin toksin birikiminin bir sonucu olduğunu farkındaysak, bu toksinlerden kurtulmamız gerektiğini de bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle de sadece sağlıklı hücrelerin kullanabileceği gıdalar tüketmek önem taşıyor. İlk olarak hastalar detoks yaparak toksinlerden kurtuluyor, ardından da bitki bazlı özel bir vegan diyete başlıyorlar. Ateş yiyecekleri kimyasal olarak değiştirip, vücut tarafından kullanılamayan pek çok şeyin üretilmesine sebep oluyor. Bu yüzden yiyecekleri mümkün olduğunca doğal tutmak gerekiyor.”

    Şekerden uzak durun
    Kanser hücreleri, sağlıklı hücrelere göre 19-20 kat daha fazla glikoz (şeker) istiyor. Sağlıklı hücreler ise iyi yağlarla beslenerek, kolayca hayatta kalabiliyor ancak kanser hücreleri bunu yapamıyor. Bu nedenle yüksek oranda sağlıklı yağ içeren, düşük glikozlu beslenme modeliyle kişinin enerjisinin devam ederek, hem kendini iyi hissettiğine hem de kanserden uzak kalabildiğine dikkat çeken Dr. Lodi, “Yüzde 70-80 oranında sağlıklı yağlar içeren ketojenik programda; yüksek oranda sağlıklı yağ kaynaklı tohumlar, avokado, Hindistan cevizi ve çiğ yemişleri baz alan pateler yer alıyor” diyor.

    Kansere karşı nasıl beslenmeli?
    Dr. Thomas Lodi, gerek kanserden korunmak gerekse tanı alan kişilerin bu hastalıkla mücadele etmek için dikkat etmesi gereken birtakım faktörler olduğuna dikkat çekerek, “Bu tavsiyelerin tamamını sürekli gerçekleştirmek pek mümkün değil ancak asıl önemli olan, bunları mümkün olduğunca uygulayabilmek” diyerek, şu önerilerde bulunuyor:
    • Diri, su oranı yüksek çiğ sebze ve meyveler tüketin.
    • Çoğunlukla koyu yeşilliklerden yapılan bol miktarda çiğ sebze suyu için.
    • Kaynak suyu, plastikte şişelenmemiş saf su veya filtrelenmiş su tercih edin.
    • Düzenli kolon temizliği yaptırın.
    • Yoga veya Çigong ile meditasyona yönelin.
    • Rutin olarak kardiyovasküler egzersizler yapın.
    • Bol miktarda temiz hava ve güneş ışığı alın.
    • Eğlenceli, bol kahkahalı ve sevgi dolu ilişkiler kurun.
    • Yeterli uykuya özen gösterin. Mümkün olduğunca saat 21.00’den önce yatağa girin.
    • Yapısal bütünlüğünüz için masaj yaptırın.
    • Temiz, oksijen bakımından zengin olan doğal ortamlarda mümkün olduğunca çok zaman geçirin.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz