Diğer
    Ana SayfaYazarClara Seren AmramDoğanın turuncuları

    Doğanın turuncuları

    -

     Bu güçlü, enerji dolu renk hakkında güneşin doğuşundan batışına kadar çok şey yazılabilir…. Güneşin doğuş anında ufuk çizgisine kadar uzanan bu coşkulu rengi hayatınızın her alanına taşıyabilirsiniz…

    Turuncu, genişlemeyi ve tüm potansiyeline erişip güçlendirmeyi bekleyen yoğun, sıkıştırılmış bir enerji haznesidir. “Hareket eden yaşam” ya da “yaşamın hareketi”dir turuncu. Cıvıl cıvıldır, sonsuza dek uzanan bir ışık akımıdır. Başlangıçtır turuncu. Toprağın kahverengisinde turuncunun tonları vardır. Turuncu, aynı zamanda yaşamın besleyici güçlerini simgeler. Potansiyel, canlılık, hareket içerir. Turuncu meyveler ile özdeşleşen C vitamini, kolajen yapıcı özellikler taşır. Dokuları oluşturarak hücreleri birbirlerine bağlar. Kemiklerimizden damarlarımıza, cildimizden dişlerimize kadar vücudumuzun her yerinde bulunur. Hayatın en temel yapı taşlarından biridir ve güçlü antioksidan özellikleriyle de bağışıklık sistemini destekler. Turuncu meyveleri yiyerek C vitaminini en doğal haliyle bedenimize aktarabiliriz.

    Her günün başlangıcında güneş önce turuncu bir kıyafet kuşanır ve sonrasında sarılara sarınarak sonsuz enerjisini bize armağan eder. Unutmayın! Gün biterken de güneşin vedası yine turuncu r enktedir.

    mart-2013-ayin-rengi-resim-2Sarı renkle temsil edilen 3. Çakra ile kırmızının temsil ettiği 1. Çakra’nın arasındaki 2. Çakra’nın rengidir turuncu. Altındaki ve üstündeki birincil renklerin her ikisinin karışımıdır.

    - Advertisement -

    En olgun ve kıvamında olduğunda içi muhteşem bir turuncuya bürünen papaya, bağırsaklara iyi gelir ve bu organ 2. Çakra’dan etkilenir. Bunun bir tesadüf olduğunu düşünmeyin…

    Turuncu aynı zamanda çok kutsal ve maneviyat dolu bir renktir. Tayland, Kamboçya, Vietnam gibi ülkelerde keşiş elbiselerinin rengidir. Saygı uyandırır, ulvi derinlikleri simgeler.

    mart-2013-ayin-rengi-resim-3Turuncu rengi temsil eden en bilindik sebze ve meyveler: Havuç, portakal, balkabağı, mandalina, tatlı patates, kayısı,turuncu biber ve altın çilek

    BALKABAĞI
    Büyük, sert ama çok tatlı, cömert, enerjik, renkli ve faydalı balkabağı iyi bir beta karoten, A vitamini ve lif deposudur. Kalorisi düşüktür ve çok yönlü bir sebzedir. Bir kabak ile birçok farklı, lezzetli, çeşnili ve sağlıklı yiyecek hazırlanabilir. Kabak çekirdekleri en besleyici kısmıdır ve ister çiğ ister kavrulmuş yiyin; enfestir.
    Şimdi sizlerle, son derece leziz, zengin, aynı zamanda hafif ve herkes tarafından sevilen balkabağı çorbası tarifini paylaşmak istiyorum!

    Turuncu, Kabala antik bilgeliği içinde 8. küredeki ‘Hod’ adıyla anılan “Görkem”i temsil eder. Mantıklı konuşmayı, olumlu değişim arzulayan iletişimi yönetir. Doğru anlamayı, etkin anlatabilmeyi simgeler. Ama her kuvvetteki gibi “Görkem”in de karanlık yanı vardır; o da yalan söylemeyi, aldatmayı içerir. Bu enerjinin farkında olmak ve onu evrene uyum sağlayarak yönetmek, insanlara değer kapılarını açtıran kilittir.

    mart-2013-ayin-rengi-resim-4Balkabağı çorbası
    Malzemeler
    ● 1/2 kg soyulmuş ve kalınca dilimlenmiş balkabağı
    ● 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    ● 1 çay kaşığı tuz
    ● 1 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber
    ● 2 bardak sıcak su
    ● 1 çay kaşığı taze zencefil (süslemek için)
    ● 1 yemek kaşığı kıyılmış pırasa (çorbayı süslemek için)

    Hazırlanışı
    ➤ Kabakları bir cam fırın tepsisine koyun, biraz zeytinyağı ve biraz da öğütülmüş biber ilave edin 170°C fırında 30 dakika pişirin.
    ➤ Tepsiden aldığınız kabakları tencereye koyun. 2 bardak sıcak su ilave edip 10 dakika pişmeye bırakın.
    ➤ Tuzunu ilave edin. Birazcık soğumasını bekleyip blender’a aktarın, krema kıvamına getirene kadar blender’da karıştırın.
    ➤ Tadına bakın, damak tadınıza göre tuz veya kırmızı biber ilave edin.
    ➤ Zencefil çubuklarını küçük bir tavada yeterli miktarda zeytinyağı ile kahverengileşinceye kadar sote yapın.
    ➤ Başka bir tavada doğranmış pırasaları kahverengileşinceye kadar sote yapın.
    ➤ Çorba kasesine ya da kalın bir fincana aktarın, servis yaparken zencefil ve pırasalarla çorbanın üzerini süsleyin. Afiyet olsun!

    İpucu: Daha kremamsı ve zencefilsiz bir lezzet için, içine birazcık tereyağı ve süt ekleyin.

    Bana her zaman Twitter’dan @claritasway adresinden ulaşabilirsiniz.

    Formsanté Dergisi Mart 2013 Sayısı



    Önceki İçerik
    Sonraki İçerik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz