Kış sofralarının olmazsa olmazıdır sıcacık çorbalar… Sağlığınıza sağlık kattığı kesin de, ya kilonuza da kilo katarsa! Bu yüzden lezzetli olduğu kadar, sağlıklı ve zayıflatıcı etkisi de olan çorbalar hazırlamaya ne dersiniz? Gökçe Almaş
| |
BAL KABAĞI ÇORBASI
Malzemeler
1300 gr. bal kabağı, 4 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 soğan,
4 yemek kaşığı krema, 2-3 diş karanfil, yarım demet dereotu,
tuz, karabiber, toz muskat
Hazırlanışı
Bal kabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, karabiber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri de tencereye ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar (en az 40 dakika) kaynatın.
Çorbayı ateşten alınca soğan ve karanfilleri içinden çıkarın.
Kalan çorbayı mikserden ya da tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema ve bir tutam ince kıyılmış dereotu ilave edin. Hemen servis yapın.
Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.
| |
PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI
Malzemeler
4 adet havuç, 1 çay bardağı sarı mercimek,
1 kahve fincanı kırmızı mercimek,
1 portakalın suyu, 5 su bardağı su,
30 gr tereyağı, 1 kahve fincanı krema,
tuz, nane, pul biber, taze kekik
Hazırlanışı
Mercimekleri yıkayıp süzün. Havuçları temizleyin ve rendeleyin. Mercimekleri tencereye alıp, üzerlerine rendelenmiş havuçları yerleştirin. Portakal suyunu ve suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız çorbayı pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin. Ocağa alıp biraz daha kaynatın. Çorbaya, çırpılmış krema, tuz ve tereyağı ilave edin. Servis kaselerine paylaştırıp, küçük küçük doğranmış renkli biberle servis yapın.
Haberin devamı 2010 Ocak sayısında…