Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetDyt. Banu Kazanç Yaza Hazırlık Diyeti

    Dyt. Banu Kazanç Yaza Hazırlık Diyeti

    -

    Pazartesi
    Kahvaltı
    1 su bardağı sütü, 4 yk yulafla pişirin. Üzerine 1 yk yaban mersini veya kuru üzüm ilave edin. Dilerseniz 2 adet ufalanmış ceviz ve tarçın da serpebilirsiniz.
    Ara öğün
    1 adet kivi
    8 adet çiğ badem
    Öğle
    5 adet köfte
    Mevsim yeşillikleri ile hazırlanmış salata
    1 dilim ekmek
    Ara öğün
    1/2 simit
    50 g peynir
    Akşam
    1 kase mercimek çorbası
    2 adet enginar
    1 kase yoğurt
    Ara öğün
    1/2 çay bardağı leblebi
    1 yk kuru üzüm

    Salı
    Kahvaltı
    Çavdar ekmeği ve 2 dilim kaşar peyniri ile hazırlanmış tost
    1 fincan kahve
    Ara öğün
    2 adet kuru kayısı
    3 adet ceviz
    Öğle
    Mantarlı omlet
    1 dilim kepek ekmeği
    Mevsim yeşillikleri ile hazırlanmış salata
    Ara öğün
    1 çk acı biber sosu ve 1 yk labne peyniri karışımı sürülmüş
    2 dilim ekmek
    Akşam
    Somon balığı
    Mevsim yeşillikleri ile hazırlanmış salata
    Ara öğün
    1 su bardağı süt
    1/2 muz

    Çarşamba
    Kahvaltı
    1 dilim hindi füme
    5 adet zeytin
    1 dilim çavdar ekmeği
    Salatalık-domates
    Ara öğün
    1 adet armut
    10 adet çiğ badem
    Öğle
    2 adet kabak dolması
    1 dilim tam buğday ekmeği
    1 kase yoğurt
    Ara öğün
    1 fincan sütlü kahve
    2 kare bitter çikolata
    Akşam
    1 dilim biftek veya 4 adet köfte veya 200 g hindi
    1 tabak ızgarada pişmiş mevsim sebzesi
    1 kase yoğurt
    Ara öğün
    1 kase patlamış mısır

    - Advertisement -

    Perşembe
    Kahvaltı
    50 g peynir
    2 dilim ekmek
    Küçük bir tabakta salatalık, domates, taze yeşil ve kırmızı biber
    Ara öğün
    1 adet elma
    10 adet fındık
    Öğle
    1 tabak domates soslu makarna üstüne peynir rendesi
    1 kase salata
    Ara öğün
    1 su bardağı sütlü kahve
    Akşam
    1 dilim ızgara somon
    1 kase salata
    Ara öğün
    1 dilim ananas

    Cuma
    Kahvaltı
    Domates, yeşil biber, 1 yk lor peyniri ve 2 adet yumurta ile hazırlanmış maydanozlu omlet
    1 dilim çok tahıllı ekmek
    Ara öğün
    3 adet kuru erik
    5 adet ceviz
    Öğle
    6 yk kuru baklagil ve 2 yk bulgur ile hazırlanmış salata
    1 su bardağı ayran
    Ara öğün
    Dereotu ile çeşnilendirilmiş labne peyniri dip sos içinde çubuk şeklinde dilimlenmiş
    2 adet salatalık ve 1 adet havuç ya da 2 dilim hindi füme içine sarılmış 2 parmak kalınlığında dil peyniri
    Akşam
    1 dilim biftek veya 5 köfte veya 200 g hindi
    Izgara sebze
    Salata
    Ara öğün
    1 kase prebiyotik yoğurt

    Cumartesi
    Kahvaltı
    4 yk müslinin içine 1 fincan süt, 1 yk keten veya kenevir tohumu ile 4 adet kuru erik
    Ara öğün
    2 yk labne peyniri içine batırılmış, çubuk şeklinde doğranmış 1 adet küçük havuç
    Öğle
    6 yk zeytinyağlı sebze (fasulye, pırasa ya da kereviz)
    1 dilim tam buğday ekmeği
    Ara öğün
    1 adet tost ve
    1 su bardağı ayran veya
    1/2 simit ve 50 g peynir
    Akşam
    1 kase çorba
    6 yk kıymalı sebze yemeği
    1 dilim çavdar ekmeği
    1 kase yoğurt
    Ara öğün
    1 adet armut

    Pazar
    Kahvaltı
    1 adet haşlanmış yumurtanın üzerine pul biber serpilmiş 1/2 avokado
    1 dilim ekmek
    Ara öğün
    1 adet elma
    Öğle
    Mantar ile sotelenmiş 200 g hindi
    1 dilim ekmek
    Roka salatası
    Ara öğün
    8 adet ceviz
    3 adet kuru kayısı
    Akşam
    1 dilim ızgara somon ve haşlanmış kinoa
    Ara öğün
    1 su bardağı süt
    1/2 muz

    Notlar
    • Ekmek seçimi tam buğday veya çavdar olmalı.
    • Gün içine yayılarak ortalama 2,5 litre su içilmeli.
    • Ekstra tuz tüketilmemeli. Yerine baharatlar, aromatik taze ve kuru otlar kullanılmalı.
    • Salatalara sos olarak; 1 yk zeytinyağı, balzamik sirke, nar ekşisi ve arzu edilen ölçüde limon konulabilir.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz