Ülkemizde topraklarımızın yüzde 92’si yüksek depremselliğe sahip. Son depremlerle birlikte biz de fay hatlarını ve risk haritalarını merak eder olduk. Ege bölgesi fay hatları haritası en çok arananların başında geliyor. İşte Ege bölgesinde en çok aranan Denizli deprem risk haritası, Muğla deprem risk haritası, İzmir deprem risk haritası ve tüm deprem risk haritaları…
EGE BÖLGESİ FAY HATLARI HARİTASI
İZMİR FAY HATLARI HARİTASI
DENİZLİ DEPREM RİSKİ HARİTASI
MANİSA DEPREM RİSKİ HARİTASI
MUĞLA DEPREM RİSKİ HARİTASI
ÇANAKKALE DEPREM RİSKİ HARİTASI
AYDIN DEPREM RİSKİ HARİTASI
KÜTAHYA DEPREM RİSK HARİTASI
MTA YENİLENMİŞ DİRİ FAY HARİTASI GÖRÜNTÜLEME
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Yenilenmiş diri fay haritalarını il il paylaştı.
MTA’NIN FAY HARİTASINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?
http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx adresi üzerinden tıklayarak harita üzerinden bulunduğunuz konuma ulabilirsiniz. Ekranın yan tarafından Faylar sekmesini ve Depremler sekmesinden ise Son 24, son 7 gün ve Son 30 gün şeklinde bulunan kutucuklara tıklayarak hangi zaman diliminde evinizin altından fay hattın geçtiğini görebileceksiniz.
AFAD E-DEVLET FAY HATTI SORGULAMA
En son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve “deprem bölgesi” kavramı ortadan kaldırılmıştır.
Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.
Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen ²Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi² başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.
AFAD E-DEVLET FAY HARİTALARI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
EN YENİ GÜNCEL İL İL AFAD TÜRKİYE DEPREM HARİTASI SORGULAMA
İSTANBUL’DA DEPREM TOPLANMA ALANLARI NEREDE?
DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?
MAHALLE MAHALLE, İLÇE İLÇE DEPREM TEHLİKE HARİTASI
aaaa kütahya ne riskli nede az riskli iller haritasında yok öyle bir ilmi yok acaba gediz simav emet depremi uzayda olmuş litatiüre ve kaynağa girememiş kütahyadaki faylardan haberiniz yokmu buraya sensör koyulmadımı yöneticiler ve afat istemedi ise burayıda bir inceleyin 40 yıl oldu gediz 3 5 yıl oldu simav geçeli
İki habere de Kütahya iliyle ilgili bilgi eklenmiştir, teşekkürler…