Rutin egzersizinizi yaptıktan sonra, sıra geldi doğru beslenmeye! Uzman Diyetisyen Müge Özyurt, spor sonrası kas onarımına yardımcı olacak özel lezzetleri Formsanté okurları için hazırladı.
YULAFLI YEŞİL OMLET
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 avuç maydanoz ve dereotu
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1 tam yumurta ile 2 yumurtanın beyazını iyice çırpın. İçine yulaf ezmesi, tuz, karabiber ve ince ince doğradığınız yeşillikleri koyup, karıştırın. Zeytinyağı koyduğunuz tavaya bu karışımı dökün. Omletiniz kıvam almaya başlayınca üzerine lor peyniri gezdirin. Kapağını kapatıp 2-3 dakika daha pişirin.
AVOKADOLU HİNDİ WRAP
MALZEMELER
- 1 adet tam buğday lavaş
- Yarım olgun avokado
- 2 çorba kaşığı kahvaltılık sürülebilir lor peyniri ya da labne peyniri
- Izgara edilmiş kabak ve kapya biber
- 3-4 dilim hindi füme
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tam buğday lavaşın içerisine labne veya lor peynirini sürün. Üzerine ince ince dilimlediğiniz avokado, ızgara sebzeler ile hindi füme dilimlerini koyun. Dürüm şeklinde sarın.
NOHUTLU, TON BALIKLI SALATA
MALZEMELER
- Roka, kıvırcık, taze nane ve maydanoz gibi yeşillikler
- 2 dal taze soğan
- Çeri domates ve salatalık
- 1 kutu ton balığı
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
SOSU İÇİN:
- Limon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuz, karabiber ve sumak
HAZIRLANIŞI
Tüm sebzeleri doğrayın. İçine ton balığı ve haşlanmış nohut da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sos ile iyice harmanlayın.
ŞEFTALİLİ GRANOLA
MALZEMELER
- 3-4 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 orta boy şeftali
- 4 yemek kaşığı yulaflı granola
- 1 tatlı kaşığı bal
- 5-6 adet çiğ badem
- 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
HAZIRLANIŞI
Büyükçe bir kasede süzme yoğurt ile balı iyice karıştırın. Üzerine 4 kaşık yulaflı granola, doğranmış şeftali, fıstık ezmesi ve bademleri ekleyin.
Hazırlayan: Ayşegül Uyanık Örnekal