Diğer
    Ana SayfaSağlıkEgzotik dokunuşlarla rahatlayın: Bali masajı

    Egzotik dokunuşlarla rahatlayın: Bali masajı

    -

    Mumlarla aydınlatılmış, loş bir odada, gözleriniz kapalı uzanmış yatıyorsunuz… Yasemin, sandal ağacı ve lavanta kokuları başınızı döndürüyor. Rahatlatan dokunuşlarsa tüm yorgunluğunuzu alıyor. Hayır güzel bir rüyayı değil, sadece bir Bali masajı seansını anlatıyoruz.

    Önce size sunulan “hoşgeldiniz” içkisini yudumluyorsunuz. Bu arada, “tukang pijsat” yani masajı yapacak uzman, masaj sırasında sarınacağınız “sarong”u (yumuşak ve uzun bir pareo ) ve takılarınızı koymanız için Bali stili mücevher kutusunu getiriyor. Masaj yağları arasından, kokusunu en çok beğendiğinizi seçiyor ve “arong”nuza sarınıp masaj yatağına uzanıyorsunuz. Sandal ağacı, aloe vera ve yasemin gibi dünyanın en güzel kokularına sahip yağlarla yapılan masaj başlıyor. Bitkilerle hazırlanmış peelingle arınıyor, Bali dağlarından gelen çiçeklerin yüzdüğü banyoda rahatlıyorsunuz. Evet, yaklaşık iki buçuk saat süren Bali masajı kendinizi şımartmanız için yapabileceğiniz en mükemmel şeylerden biri!

    Yolu, Endonezya ve Papua Yeni Gine sınırındaki, küçük volkanik Bali adasına düşen herkes mutlaka Bali masajı denemiş ve bu keyfi yaşamıştır. Peki ya hiçbir zaman bu kadar uzaklara gitmeye niyeti olmayanlar? Onlar da artık, Egzotik Bali havasını İstanbul’a taşıyan spa merkezlerinde bu keyfi yaşayabilirler.

    İşte Sultanahmet’teki Four Seasons Hotel bunlardan biri. Biz de, Bali masajının methini duyduk ve bu konuda daha ayrıntılı bilgi edinmeye kara vererek Four Seasons Hotel’deki uzmanlara başvurduk. İlk öğrendiğimiz bu masajın keyifli olduğu kadar sağlıklı da olduğuydu.

    Bali masajı, kan dolaşımını arttırarak ve kas gerginliğini azaltarak vücutta müthiş bir rahatlama sağlıyor. Tüm vücuda güçlü hareketlerle uygulanan masaj özellikle el ve ayak bölgesinde yoğunlaşıyor.

    - Advertisement -

    Tamamen doğal ürünler

    Bali masajında kullanılan yağlar son derece çeşitli. Hatta, Bali’deki pek çok spa merkezi kendisine ait özel karışımlı yağlar üretiyor. En çok kullanılan meyve ve bitkiler, ananas, hindistan cevizi, çam ve lavanta. Bunlar arasında en ünlüsü “Boreh”, taze hindistan cevizi suyu, çeşitli tropik çiçekler, yaban zencefili ve kırmızı biber karıştırılarak hazırlanıyor. Boreh’le yapılan masaj sonrasında vücut ısısı artıyor ve kan dolaşımı hızlanıyor. Cildin nem dengesini korumasına yardımcı olan boreh’in en önemli özelliği cilde ipeksi bir yumuşaklık kazandırması.

    Yine Bali masajı sırasında kullanılan “Lulur”, pirinç tozu ve zencefilin yanı sıra bazı tropik bitki yaprakları karıştırılarak hazırlanan özel bir maske. Bu maskenin de cildi yumuşattığına inanılıyor. Bal, hindistan cevizi, kahve karıştırılarak yapılan peeling kremleri tamamen doğal oldukları için ölü derilerin atılmasını sağlıyor ancak cildin nem dengesine zarar vermiyorlar. Bali masajı sonrasında kaplıca suları ya da sütle banyo yapılıyor.

    bali-masaji2Rahatlamanın sınırı yok

    Bali masajları, yöntemlerine ve uzunluklarına göre değişik adlar alabiliyor. Bali’deki oteller ve spa merkezleri çok çeşitli kombinasyonlardan oluşan masaj tipleri sunuyor. Bu masajların süreleri de farklılık gösteriyor. Aromaterapi ve refleksoloji de Bali masajları sırasında uygulanan farklı yöntemler.

    BALİ MASAJI NASIL YAPILIR?

    Bali adalarına yolculuğunuz tamamen bitki özleriyle yapılmış doğal vücut peelingiyle yapılan ve ölü derilerin atılmasını sağlayan masajla başlıyor. Ardından cildi besleyen ve “;Boreh’le masaj yapılıp, peeling kremi temizleniyor. Ardından cildi yoğun biçimde nemlendiren ve Balililer tarafından “yoğurt maskesi” olarak bilinen yoğun bir maske yapılıyor. Bu maske de çiçek özleriyle hazırlanan banyoda temizleniyor. Banyodan sonra bir süre dinleniyor ve toksinleri atmanıza yardımcı olacak bitki çaylarını yudumluyorsunuz. Bunu aromaterapi ve refleksoloji masajları izliyor. Kan dolaşımını hızlandıracak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bu masaj tam iki buçuk saat sürüyor.

    BALİ SEREMONİSİ

    Lulur Royal

    Bali Seremonisi denilen bir hazırlık aşaması var. Burada hafif masajlarla ölü derinin atılmasına yardımcı olan ‘lulur’ isimli bitkisel peeling yapılıyor. Ardından da bitkisel yağlarla zengileştirilmiş çiçek banyosunda rahatlıyorsunuz. Bu banyo cildin nem kazanmasına ve kasların rahatlamasına yardımcı oluyor. Banyodan sonra sindirim sistemini rahatlatan bitki çayları içilebilir. Lulur Royal masajı yaklaşık iki saat sürüyor.

    AROMATERAPİ MASAJI

    Aromaterapi masajı

    Aromatik yağlar kullanılarak yapılan masajın en büyük özelliği vücudun kendi kendisini iyileştirme potansiyelini güçlendirmesi. Aromaterapi masajı sırasında buharda damıtma yöntemiyle çıkarılmış bitki özleri, bitki yağları kullanılıyor. Kişiye özel olarak seçilen kokuların rahatlatıcı, canlandırıcı etkileri fizyolojik olduğu kadar psikolojik etki de yapıyor. Aromaterapi masajı yaklaşık 1 saat sürüyor.

    Refleksoloji

    Refleksoloji stres ve gerginliği gidermeye yönelik, ayak ve ellere özel bir masaj turu. Dolaşım ve sinir sistemini aktive eden masaj aynı zamanda vücudun doğal dengesini de güçlendiriyor. Refleksoloji vücutta enerji akışının olduğuna inanılan noktalara basınç uygulanarak yapılıyor. Bu bölgeler de el ve ayak içlerinde yoğun bir şekilde bulunuyor.

    Çiçeklerle yüz bakımı

    Pirinç tozu ve lavanta , japon gülü gibi çeşitli çiçek özleriyle hazırlanmış özel maske yine bitki karışımlarıyla hazırlanmış maskeyle temizlenmiş yüze uygulanıyor.

    Yüze maksimum oranda nem verdiğine inanılan maskenin ardından özel yüz ve baş masajı yapılıyor. Balili kadınlar bu masajın yüzlerine tazelik verdiğine ve kırışıklarını giderdiğine inanıyorlar. Yüz ve baştaki belirli noktaları uyaran masaj kan dolaşımını hızlandırarak yüze canlılık veriyor. Yüz masajı da bitki çayı içilerek bitiriliyor.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz


    Tam bir sebze canavarıyım

    ‘Binbir Gece’ dizisindeki rolüyle her hafta evlerimize konuk olan, sevilen oyuncu Ceyda Düvenci “bakımlı, kendini her haliyle seven ve güvenen, sağlığına dikkat eden kadınlar...

    Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır

    Yeni kitabı ‘Afiyetle Diyet’’in raflardaki yerini aldığı bugünlerde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ile bir söyleşi yaptık ve ondan stil sırlarını öğrendik...Yeni kitabınızdan biraz bahseder...

    Tek yaptığım spor oğlumla yürümek

    G.O.R.A'nın çekimleri için ne diyeceksiniz?Çekileli uzun zaman oldu! İnsan bir şey çektiği zaman hemen seyretmek istiyor ama bu filmin başına hakikaten gelmedik şey kalmadı....