Diğer
    Ana SayfaGüzellikEstetik dünyasında neler oluyor?

    Estetik dünyasında neler oluyor?

    -

    subat-2012-estetik-resim-2En çok dolgular tercih ediliyor
    Dolgular, son yılların en gözde uygulamaları arasında yer alıyor. Prof. Dr. İsmail Kuran, en iyi dolgu uygulamasının hyalüronik asit ya da hastanın kendi dokularıyla yapılan dolgular olduğunu belirtiyor: “Hyalüronik asit uygulamaları uzun yıllardır kullanılıyor ve zaman içinde kaybolsa da, erise de en azından yan etkisi olmadığı biliniyor. Zaman zaman reaksiyonlar, küçük ve kendiliğinden düzelen durumlar görülebiliyor. Kalıcı dolgularda ise çok ciddi sorunlar olabiliyor, çünkü bu dolguları reaksiyon yaptıklarında düzeltemiyorsunuz” diyor.
    Dolgular ağırlıklı olarak yüze uygulanıyor. Çizgilerin kamufle edilmesinde, yüzdeki çöküklüklerin giderilmesinde, yüzü şekillendirmede, elmacık kemiklerini dolgunlaştırmada, çene ucunu biraz büyütme gibi birçok işlemde dolgu yapılabiliyor. Prof. Dr. Kuran, “Çökük bir yüzü dolgu yardımıyla daha dolgun gösterebiliyorsunuz. Bu uygulamadaki altın standart aslında vücudun kendi dokularının alınması. Bunun için yoğunlaştırılmış hücre uygulamalarından yararlanılıyor. Yoğunlaştırılmış hücre enjeksiyonları yüz dışında göğüs büyütmede, kanser sonrası şekillendirilmiş göğüsteki düzensizliklerin giderilmesinde veya ameliyatlara bağlı oluşan çöküklüklerde uygulanabiliyor. Kalça büyütmede de bu yöntem kullanılabiliyor. Çünkü laboratuvar ortamında yapılan dolgularla alınan sonuç istenilen düzeyde olmayabiliyor. Göğüs, kalça, bacak şekillendirme gibi cerrahi olmayan bir yöntem kullanılacaksa vücudun kendi dokularının kullanılması daha doğru olacaktır” diyor.

    Özellikle yüz şekillendirmede dolgular, uygulaması kolay olduğu için tercih ediliyor fakat etkisi 1 ya da 2 yıl içinde geçtiği için tekrarlanması gerekebiliyor.

    Dolgular yanlış uygulandığında neler olabilir?
    Dolgular çok yüzeysel uygulandığında ele gelen sertlikler ve kitleler olabiliyor. Eğer küçük bir damara isabet ederse o bölgede iyileşme güçlüğü görülebiliyor.

    Cerrahi yöntemler

    Burun ameliyatlarında son nokta
    Türkiye’de en sık burun estetiği, vakumla yağ alma ve meme ameliyatları yapılıyor. Yüz gençleştirme ameliyatları da bunları izliyor. Cerrahi yöntemlerde de genellikle daha hızlı iyileşmeye yardımcı olan, daha az travmatik uygulamalar yapılmaya başlandı. Hastanın çabuk şekilde işine dönmesini sağlayacak müdahaleler tercih ediliyor. Örneğin önceden burun ameliyatında alçı uygulanıyor, tampon koyuluyor sonrasında da bant uygulanıyordu. Hasta uzun süre bu şekilde dolaşmak zorunda kalıyordu. Şimdi ise hastaya genellikle bir hafta kadar plastik bir kalıp yerleştiriliyor, tampon çoğunlukla kullanılmıyor ve bir hafta sonra kalıp çıkartılıyor. Prof. Dr. İsmail Kuran, “Burunda kullanılan aletler giderek inceldi ve zarifleşti. Ameliyat içinde yapılan cerrahi uygulamalar daha sınırlı kaldı. Burnun kendisinden elde edilen kıkırdak dokular daha çok kullanılmaya başlandı” diyor.
    Yüzde de yine daha küçük kesilerle ameliyatlar yapılıyor ve daha çabuk iyileşme sağlanabiliyor. Liposuction uygulamalarında lazer ya da ultrasonografik uygulamalar kullanarak etkinlik artırılabiliyor. Daha az morarma, şişme oluyor ve daha hızlı iyileşme sağlanıyor. Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz