Evde fıstık ezmesi nasıl yapılır? Şekersiz fıstık ezmesi tarifi

Fıstık ezmesi zararlı değil mi dediğinizi duyar gibiyiz… Sıkı bir sporcuysanız ihtiyacınız olan ekstra enerjiyi fıstık ezmesinden almanızda bir sakınca yok. Dozunu kaçırmadığınız takdirde bir sıkıntı yaratmıyor. Peki evde fıstık ezmesi nasıl yapılır? Şekersiz fıstık ezmesi nasıl olur? İşte fıstık ezmesi tarifi…

Son derece besleyici olmasının yanı sıra cilde de olumlu etkilerde bulunan bu yiyecek, lif ve protein açısından oldukça zengin.

8 gram protein miktarıyla, düzenli olarak tempolu spor yapanların en sevdiği ve mutlaka tüketmesi gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Fıstık ezmesini kendiniz de yapabilirsiniz. Nasıl mı?

ŞEKERSİZ FISTIK EZMESİ TARİFİ *

Ev yapımı fıstık ezmesi tarifinin malzemeleri ve hazırlanışı

Malzemeler

  • 250 g tuzsuz yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Fıstıkları kabuğundan ayırın. Bir tavada 6-7 dakika boyunca, orta ateşte kavurun. Daha sonra fıstıkları blender’dan geçirin. Sıcağın etkisiyle yumuşayan fıstıkların içine diğer malzemeleri koyup, karıştırın. Bir kaba koyun ve oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına koyun.

KALP HASTALIĞI RİSKİNİ YÜZDE 9 DÜŞÜRÜYOR

Mutfak dolabınıza bir kavanoz fıstık ezmesi koymayı unutmayın. Yapılan bir çalışma, fıstık ezmesi tüketmenin kalp hastalığı riskini yüzde 9 düşürdüğünü söylüyor. Araştırmacılar, 33 yıl boyunca 210.836 kişiyi değerlendirdi. Haftada 30 gram fıstık ezmesi yemiş olanların kalp krizi ve inme riskinin, yemeyenlere göre yüzde 9 oranında azaldığı ortaya çıktı.

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here