Evde frambuazlı lokum yapmaya ne dersiniz?

Lokum hem Türk halkının hem de Türkiye’ye gelen turistlerin ‘hayır’ diyemediği yegane şeylerden birtanesi. Yurtdışında ününü ‘turkish delight’ olarak duyursa da lokum en sevdiğimiz gıda ürünleri arasında yer almaktadır. Peki evde lokum nasıl yapılır? İşte size hem nefis hem de az kalorili bir lokum tarifi… (1 adedi 100,6 toplamı 805 kalori)

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı hindistancevizi şekeri
  • 3,5 su bardağı nişasta
  • 25 adet frambuaz
  • 1 adet tuzsuz bütün Antep fıstığı

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Tarif

1/2 su bardağı şeker, 3 su bardağı suyu bir tencereye alın, hindistancevizi şekeri eriyene kadar yüksek ateşte sık sık karıştırarak kaynatın. Şeker eridikten sonra altını kısın ve koyulaşıp köpüksü bir dokuya kavuşana kadar kaynatın. Bir kasede 3/4 su bardağı nişasta ve 1/2 su bardağı suyu nişasta eriyene kadar karıştırın. Frambuazları da ekleyip orta ateşte sürekli karıştırıp koyulaşana kaar pişirin. Altını kıstıktan sonra tamamen koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Antep fıstıklarını iri iri doğrayıp lokuma ekleyin ve homojen biçimde karıştırın. 

Bir kapta pudra şekeri ve nişastayı karıştırın. Nişastalı pudra şekeri karışımı streç film serili tepsiye süzgeç yardımıyla ince bir tabaka halinde serpin. Lokum karışımını tepsiye dökün ve rulo şeklini verin. 20-30 dakika buzdolabında bekletin. Kıvam aldıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. (Tarif Özge Kaymak)

DİYET BAKLAVA NASIL YAPILIR?

DİYET REVANİ İLE KLASİK REVANİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

DİYETTE OLANLAR İÇİN HAFİF SÜTLAÇ TARİFİ

KIŞ MEVSİMİNİN FAVORİSİ AYVA TATLISI: HEM DİYET HEM DE AZ KALORİLİ

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here