Diğer
    Ana SayfaKoronavirüsEvde uzun süre saklanabilen bozulmayan gıdalar

    Evde uzun süre saklanabilen bozulmayan gıdalar

    -

    Çin’de ortaya çıkan ve kısa bir sürede Avrupa başta olmak üzere diğer tüm kıtalara hızla yayılan Koronavirüs salgını, ülkemizde de günlük hayatı derinden etkiliyor. Koronavirüs salgını yarattığı sağlık sorunlarının yanı sıra beslenme ve besin ürünlerini temin etme alışkanlıklarımızı da değiştiriyor. Özellikle dışarıya daha az çıkma ya da çıkamama durumu, evlerde uzun süre saklanabilen gıdaların temin edilmesini beraberinde getiriyor. Peki evde uzun süre saklanabilen, uzun süre bozulmayan gıdalar nelerdir? Generali Sigorta komuoyuyla paylaştı.

    BESİN KAYNAĞI KURU BAKLİYATLAR

    Acil durumlarda uzun süre dayanabilecek olan kuru bakliyatlar hem dayanıklılık hem de besin değeri bakımından listenin başında yer alıyor. Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi gıdaların oluşturduğu kuru bakliyatlar, karbonhidrat ve protein bakımından zengin besleyici gıdalar olarak uzmanlar tarafından öneriliyor.

    DOYURUCU PİRİNÇ ÇEŞİTLERİ

    Yıllar boyunca acil durumlarda en çok tercih edilen yiyeceklerin başında yer alan pirinç, az miktarda tüketildiğinde dahi doyurucu olan bir besin olarak biliniyor. Birçok çeşidi olan pirinç ailesinde özellikle bulgur besleyiciliği ve dayanıklılığı ile öne çıkıyor.

    BESLEYİCİLİĞİ VE UYGUN FİYATIYLA MAKARNA

    Hemen hemen herkesin severek tükettiği ve ülkemizde de oldukça rağbet gören gıdalardan biri olan makarna, besin değerinin yüksek, kalorisinin az ve fiyatının uygun olmasıyla ön plana çıkıyor. Aynı zamanda, acil durumlarda uzun süre bozulmadan saklanabilmesi sebebiyle çok fazla tercih ediliyor. Makarnada A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum bulunuyor. Makarna ayrıca karbonhidrat bakımından zengin olmasıyla da dikkat çekiyor.

    - Advertisement -

    HER DERDE DEVA BAL

    Bal yıllar geçse dahi bozulmayan tek gıdadır. Dolayısıyla acil durumlarda stoklanması gereken gıdaların arasında bal da yerini alıyor. Yapısı gereği uzun süre tutulduğunda  balda şekerlenme ve renk değiştirme gözlemlense de antibiyotik özelliğini, enerji vericiliğini ve tadını her daim koruyor.

    DOĞAL ASİDİK SİRKE

    Sirke keskin yapısıyla bilinen doğal bir asidiktir. Yiyeceklere tat vermesinden ve bakterilere karşı etkili olmasından dolayı kullanılan sirke, uzun süre saklanabilecek gıdaların arasında yer alıyor. Güneş görmeyen yerde, nemsiz, kuru ortamda, cam şişe veya kavanozda muhafaza edildiği takdirde uzun süre tazeliğini koruyabiliyor.

    MERCİMEK VE TARHANA

    Mercimek ve tarhana besin değeri yüksek olan gıdaların başında geliyor. Özellikle yeşil mercimek yemeği ve tarhana çorbası bireysel direnci güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Acil durumlarda stoklanması gereken bu gıdalar protein bakımından zengin olmalarıyla da dikkat çekiyor.

    CORONA VİRÜS GIDA YOLUYLA BULAŞIR MI?

    KORONAVİRÜS CANSIZ YÜZEYDEN BULAŞIR MI? NE KADAR YAŞAR?



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz