Aytaç Özkardaş Gozzi Egzersiz öncesi ya da sonrasında ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi almak için, küçük atıştırmalara ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte aktif kadınlar için hem lezzetli, hem düşük kalorili, hem de kolay hazırlanabilecek bir dizi atıştırmalık önerisi…
Taze fasulyeli hafif salata
Taze sebzeler C ve A vitamini kaynağıyken, peynir size ihtiyacınız olan kalsiyumu sağlıyor.
Malzemeler (4 porsiyon için)
Salata sosu için:
1 kaşık taze limon suyu, 1 kaşık balsamik sirke, 1 kaşık zeytinyağı, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 diş kıyılmış sarımsak
Salata için:
450 gr yeşil fasulye , 1 kâse ince doğranmış domates, 1 kaşık kıyılmış dereotu, 450 gr. haşlanmış kuru fasulye, 60 gr. parçalanmış beyaz peynir.
Hazırlanışı
Sosu hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Yeşil fasulyeleri bir tencerede 5-10 dakika süreyle haşlayın. Suyunu süzüp soğumasını bekleyin. Genişçe bir kaba yeşil fasulyeyi koyun, üzerine domatesi, dereotunu ve haşlanmış kuru fasulyeleri ekleyin. Üzerine sosu da ekleyerek salatanızı karıştırın. Son olarak beyaz peynir parçalarını üzerine serpin. Kabın kapağını kapatarak 1 saat dinlenmeye bırakın.
Besin değerleri
Kalori: 214
Yağ: 7.19 gr.
Karbonhidrat:
29.6 gr.
Lif: 8.7 gr.
Kolesterol: 13 mg.
Demir: 3.1 mg.
Sodyum: 698 mg.
Kalsiyum: 158 mg.
Taze meyveli yoğurt
Taze yoğurt, içerdiği karbonhidratla hızlı bir enerji kaynağı. C vitamini deposu olan ananas, portakal ve kivi ise eklemler ve bağ dokuları için son derece güçlü besinler. Ayrıca her biri birer antioksidan deposu. Yoğurt ve badem içerdikleri protein ve sağlıklı yağlarla bu küçük öğünü daha doyurucu hale getiriyor. Egzersizinizden iki saat önce afiyetle yiyebilirsiniz!
Malzemeler (6 porsiyon için)
1 kâse az yağlı yoğurt, 1 kaşık bal, 1 adet ananas (küp şeklinde kesilmiş), 1 adet elma (küp şeklinde kesilmiş),
2 adet portakal (dilimlenmiş), 2 adet kivi (küp şeklinde kesilmiş), 1/3 kase Hindistan cevizi, 1 adet orta büyüklükte muz (dilimlenmiş), yarım kâse kıyılmış tuzsuz badem ,
1 tutam limon kabuğu rendesi.
Hazırlanışı
Yoğurt, bal ve limon kabuğunu küçük bir kap içerisinde karıştırın. Meyveleri de bir başka kapta nazikçe karıştırarak meyve salatanızı elde edin. (Sadece muzu yemeden hemen önce eklemeyi unutmayın.) Meyve salatanızın üzerine yoğurt sosunuzu ekleyin, üzerine de bademleri serpin.
Besin değerleri
Kalori: 196 (%22’si yağdan), Yağ: 4.8 gr. Protein: 4.3 gr, Karbonhidrat: 37.9 gr,
Lif: 4.7 gr, Kolesterol: 2 mg, Demir: 0.9 mg, Sodyum: 40 mg, Kalsiyum: 11 mg.
Devamı 2009 Eylül sayımızda…