Hareketli, mücadele dolu ve stratejiye dayalı bir spor yapmak istiyorsanız ihtiyacınız bir top bir de raket. Fizik gücünüzle beraber beyin gücünüzü de geliştiren squash, stresten uzaklaşmak için de birebir.
Tüm sporlarda olduğu gibi squash’da da fiziksel güç kadar zeka gücü de önemli. Çünkü hızlı düşünmek ve karar almak son derece önemli. Bu açıdan bakıldığında squash, hızlı oynanan bir satranç oyununa benziyor. Oldukça hareketli bir spor olduğu için vücudun hemen hemen her bölgesini çalıştırıyor. Bunun dışında kalça, bacak ve kolların çalışmasında da etkili.
Squash raketinizin size uygun olması şart. Uzun bir raket, el ve bileklerde spazma neden olabilir. Raketin yine gerekenden ağır olması dirsek eklemini zorlayıp rahatsızlıklara neden olabilir. Ayrıca ısınma hareketleri yapılamadan oynanan oyunlarda, ani hareketlerle omuz eklemlerinde tendon ve adale sıkışmaları olabiliyor. İleri yaşlarda bu spora başlayanları bekleyen bir tehlikeyse bel sakatlanmaları, bu nedenle bu kişilerin ısınma hareketlerine daha çok önem vermeleri gerekiyor. Kondisyonlu olmak da oyun sırasında oluşabilecek sağlık problemlerini engelleyecektir. Her gün yaklaşık 15 dakika ip atlama gibi kondisyon ağırlıklı bir çalışma yapmanız yerinde.
Günümüzde bilgisayar ve masa başında çalışanlar, omuz, boyun, sırt ve bel ağrısı, kronik yorgunluk gibi problemlerle çok sık karşılaşıyorlar. Squash, boyun ve sırt çevresindeki kaslarda biriken laktik asitin giderilmesi için birebir. Squash ayrıca vücut ve kas koordinasyonunu sağlıyor.
Squash, aynı anda tüm eklemleri aynı anda çalıştırabilen ender spor dallarından biri. Ama en çok omuzları, diz ve ayak bileklerini çalıştırıyor. Ayaklar sürekli bükülü halde durduğu için diz üzerine en çok yük binen eklem. Bu nedenle bu sporu tercih edecek kişilerin dizlerinin kuvvteli olması ya da öncesinde dizlerini kuvvetlendirecek egzersizler yapmaları gerek. Omuz eklem ve kasları için de aynı şey geçerli.