Diğer
    Ana SayfaGüzellikGenç ve sağlıklı bir cilt için yeni yöntemler: Somon DNA ve Mezoterapi

    Genç ve sağlıklı bir cilt için yeni yöntemler: Somon DNA ve Mezoterapi

    -

    Cildi genç ve sağlıklı tutmak için son yıllarda popüler olan yöntemlerden biri de yeni nesil gençlik aşıları. Sıkça duyduğumuz bu yöntem hakkında merak ettiklerimizi Dermatolog Doç. Dr. Hakan Erbil’den öğrendik.

    Güzelliğin en önemli unsurlarından biri cildimiz. Günümüzde pek çoğumuz pırıl pırıl ve yıllara meydan okuyan bir cildin peşinde koşuyor. Cilt kalitesini artırmak amacıyla uygulanan tedavilerden biri olan yeni nesil gençlik aşılarını Dermatolog Doç. Dr. Hakan Erbil’e sorduk.

    Yeni nesil gençlik aşıları nedir?
    Cildi gençleştirmek, kalitesini artırmak ve yapılanma sağlayarak koruma altına almak için geliştirilmiş, yüksek vizkositeli ve uzun DNA zincirlerinden oluşan, polinükleotidler içeren bio-uyarıcıya gençlik aşısı deniliyor.

    Somon DNA tedavisi nedir?
    Somon DNA tedavisi, saf hyalüronik asit ve somon balığı spermlerinden elde edilen DNA moleküllerinin, ciltte hücre yenilenmesi amacıyla kullanıldığı cilt gençleştirme yöntemlerindendir. Bu yöntemin tercih edilmesinin nedenleri arasında, başta hyaluronik asit olmak üzere cildin yapısında bulunan ve hücre yenilenmesine yardımcı olan maddelerin miktarının yeterli olmaması veya yaşlanmaya bağlı olarak zamanla bu maddelerin miktarının azalması yatar. Bunun sonucunda cildinizin kalitesi azalır; daha kuru ve mat görünür. Cilt kalitesini artırmak ve hücre yapımını desteklemek için birçok cilt uygulaması bulunuyor. Ancak bu konuda son zamanlarda en dikkat çeken yöntemlerden biri gençlik aşısı olarak da bilinen Somon DNA uygulaması. Somon DNA gençlik aşısı, sadece kadınların değil aynı zamanda erkek hastaların da tercih ettiği bir Hyalüronik asit uygulaması.

    Faydaları neler?
    Somon DNA’sının içeriğinde bulunan somon balığı spermi, cildin yapısında bulunan kolajen ve elastikiyet liflerini arttırmaya yardımcı oluyor. Bu takviye sayesinde cildin kendini toparlayarak sıkılaşması hedefleniyor. Cilt sarkmalarında gözle görülür bir iyileşme amaçlanıyor. Özellikle göz çevresinde oluşan kaz ayakları diye tabir ettiğimiz kırışıklıklarda zamanla azalmalar görülüyor. Uygulama sonrası herhangi bir iz veya belirti göstermemesi sayesinde tedaviye devam ederken günlük hayata ara vermenize de gerek kalmıyor. Ancak hassas ciltler için bazı durumlarda küçük kızarıklıklar ve iğneye bağlı olarak morluklar oluşabiliyor. Bu durum ciddi bir sorun teşkil etmemekle beraber yarım gün gibi kısa bir sürede kızarıklıklar kayboluyor.

    - Advertisement -

    Ne sıklıkla ve kaç seans uygulanmalı?
    Çok az ağrılı bir uygulama olan Somon DNA aşısı için uygulama öncesinde genel anesteziye ihtiyaç duyulmuyor ve 15-20 dakika gibi kısa bir sürede uygulama yapılıyor. Tedavinin süreci uygulama yapılacak kişinin cilt yapısına göre değişse de genellikle en az bir en fazla beş seansta uygulama yapılması tavsiye ediliyor. Uygulamanın sıklığı da cildin ihtiyacına göre belirleniyor. Genellikle 1-3 hafta aralıklarla seans tekrarlanmalı. Başarılı sonuçlar alındığında uygulamanın sıklığı da buna paralel olarak azalıyor. Ancak problemli ciltlerde seanslar daha sıklaştırılmalı. Düzenli olarak uygulanan tedavi sonrasında gözle görülür iyileşmeler izleniyor. Her uygulama sonrası cildinizdeki değişimi ve canlılığı hissedebiliyorsunuz.

    Gençlik aşısı uygulaması ile estetik uygulamalar arasındaki fark nedir?
    Somon DNA tedavisi mezoterapi yöntemi ile uygulanan bir tedavi şekli. Bu yöntemde cildin altına enjekte edilen serum ile cilt dokusu iyileştirilerek yeniden yapılanması amaçlanıyor. Bahsi geçen yeniden yapılandırma esnasında hacim yapılmadığı ve herhangi kas yapısına bir müdahalede bulunulmadığı için yüzün doğal ifadesinde de bir değişiklik görülmüyor.

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz