Glütensiz diyet tarifleri

0
208

11092013 gluten4Oya Özdenden iki glütensiz tarif

 

Vişneli Muffin

Malzemeler:

l 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne

l 3 yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)

l 1,5 su bardağı toz şeker

l 50 g margarin

l 1 paket süt kreması (200 ml)

l 1 paket vanilya

l 3 su bardağı glütensiz un

l 1 paket kabartma tozu

l Üzeri için 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba koyarak yüksek devirdeki mikserle 1–2 dakika köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve kremayı ekleyin. Vanilyayı da ilave edip 1-2 dakika daha mikserle çırpın. Un ile kabartma tozunu başka bir kapta karıştırın. Karışımı tel süzgeçten geçirerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Malzemeleri tahta kaşıkla akıcı bir kıvama gelene kadar harmanlayın. Dondurulmuş vişnelerin suyunu süzün ve hamura ekleyin, hafifçe karıştırın. Diğer yanda muffin kalıplarını yağlayın ve hamuru kalıplara, ağız kısmından 1 santim kabarma payı bırakarak paylaştırın. Muffinleri 175 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri sararıp kabarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerlerine pudra şekeri serpin.

Glütensiz Sade Dondurma

Malzemeler:

l 1 kg süt

l 1/2 paket sahlep

l 1,5 su bardağı toz şeker

l 1 tatlı kaşığı mısır ya da patates nişastası

l 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Sütün içine toz şeker, sahlep ve nişastayı koyup karıştırarak pişirin. Ocaktan indirmenize yakın vanilyasını ekleyin. Biraz ılınınca kaba koyarak buzlukta dondurun. Dondurmanızı servis ederken meyve parçacıkları ya da fındıkla süsleyebilirsiniz.

 

Yaprak ÇETİNKAYA

Formsanté Dergisi Ağustos 2013 sayısı 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here