Portakal suyu, karpuz, bezelye, domates ve havuçlu yeşil salata…Güneşin zararlarından korunmanız ve sağlıklı bir yanık ten için yemeniz gerekenlerden bazıları. Yediklerinize dikkat ederek hem soyulmadan ve kızarmadan bronzlaşmanız, hem de güneşin zararlı etkilerinden korunmanız pekala mümkün.
Kayısı, kavun turunçgiller gibi koyu sarı renkli besinler betakarotenin içeriyor. Bu yiyeceklerin cildimizi koyulaştırıcı etkisi var. Cildin rengini sarartırken,soyulmadan ve kızarmadan bronzlaşmayı sağlıyorlar. Sebzeler, kırmızı, sarı ve yeşil meyveler; deri lekelerine, kırışıklıklara ve erken yaşlanmaya birebir.E, C vitaminleriyle selenyum ve magnezyum içeren besinler de uzmanlarca öneriliyor.
Domates, karpuz, greyfurt likopen içeriyor. Likopen kalp krizi ve bazı kanser türlerini önlemekte etkili. Retinayı koruyan, katarakt riskini azaltan Lutein ise bezelye ve brokolide mevcut.Tahıllar, midye, balık ve ceviz selenyum içeriyor; selenyum, güneşin etkisiyle ciltte ve saçta yıpranan aminoasitleri tamir ediyor.