1 ORTA BOY PORTAKAL 70 mg
1 KASE ÇİLEK 84 mg
1 KIVI 68 mg
1/2 ORTA BOY KARNABAHAR 39 mg
1/2 GREYFURT 39 mg
1/4 BALKABAĞI 47 mg
Fazlası zarar!
Yedikleriniz kadar içtiklerinize de dikkat etmeniz gerekiyor. Buzlu çay, aromalı soda gibi içecekler üzerinde yapılan bir araştırmada yüzde 78’inin içeriğinde üzerinde yazandan daha fazla fosfor minerali olduğu ortaya çıktı. Vücudumuz için fosfor gerekli bir mineral olsa da fazlası kemiklere, kalbe ve böbreklere zarar verebiliyor. Etiketinde fosforik asit yazan içeceklere dikkat edin.
Uçuşta çay mı kahve mi içmeli?
Cevap: Kahve. Bunun sebebi uçak içerisinde kabin basıncına maruz kalınıyor ve suyun kaynama noktası 90 derece oluyor. Dolayısıyla çayın iyi demlenebilmesi için yeterli bir sıcaklık değil. Oysa ki kahvenin içerisindeki aromanın dışarı çıkabilmesi için daha ılık dereceler bile yeterli olabiliyor.
YÜZDE 21 DAHA AZ KALORILIYMIŞ
Journal of Nutrition dergisinde yayınlanan araştırmada bir porsiyon (28,3 g) cevizin 185 değil 146 kalori içerdiği ortaya koyuldu. Yani sandığımızdan 39 kalori daha düşük değere sahipmiş. Araştırma cevizin kilo kontrolünde oynadığı faydalı rolü destekleyen çalışmalara önemli bir katkı sağlıyor. Uygun bir lif ve protein kaynağı olmasının yanı sıra ceviz, kalp ve beyin sağlığı açısından fayda sağlayan bitki bazlı Omega-3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit için de önemli bir kaynak oluşturan tek kabuklu yemiş.
Formsanté 2016 – Ocak sayısı