Diğer
    Ana SayfaSağlıkGür saçlar için yumurta yiyin

    Gür saçlar için yumurta yiyin

    -

    Peynir, et, balık ve kümes hayvanları gibi bol protein içeren besinleri salatayla birlikte yediğiniz zaman saçlarınızın gürleşmesine katkı sağlarsınız. Saçın yüzde 97’si protein maddesi olan keratinden oluşuyor, dolayısıyla uzmanlar haftada dört yumurta yemenizi öneriyor. Yumurtada saça parlaklık kazandıran bol miktarda kükürt bulunuyor.

    Günde 10 adet

    Çilek, C Vitamini ve antioksidan yönünden son derece güçlü. Hücre yapısını koruyucu, enflamasyonu azaltıcı, kanseri önleyici, bağışıklığı güçlendirici özellikleri biliniyor. İçeriğindeki diyet lifleri sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.
    Çok çabuk bozulan bir meyve olduğundan satın alırken küflenmemiş, ezilmemiş, parlak ve kırmızı olmasına dikkat edin. Orta büyüklükteki meyvelerin, domates büyüklüğündeki zamane çileklerinden daha lezzetli olduklarını da unutmayın.

    13012014 vitrap2Şeker içermeyen içecek

    Şalgam suyu, tam bir antioksidan kaynağı. İçeriğindeki A Vitamini ile göz sağlığı açısından faydalı olan bu içecek, vücuttaki toksinleri atmaya ve stresi uzaklaştırmaya da yardımcı oluyor. Diyetisyen Gülser Melis Zorgör, özellikle diyabet hastalarına şalgam suyunu alternatif bir içecek olarak önerdiğini söylüyor. Çünkü şalgamın mayalanması esnasında şalgam suyunun oluşması için içerisine konulan doğal bulgur mayası, içerisindeki şekerin tamamını parçalıyor. Bu sayede şalgam suyunun içerisinde bulunan şeker sıfırlanıyor. Düzenli şalgam suyu tüketiminin, kandaki şeker oranını düşürücü etkisi de bulunuyor. 100 mililitresinde sadece 3 kcal var.

    - Advertisement -

    13012014 vitrap3Kabından dışarı çıkarın

    Yoğurdu sadece kahvaltıda veya öğle yemeğinde mi yiyorsunuz? Bu protein deposu beyazı öğünlerinize daha fazla ekleyebilirsiniz. Yoğurdun içerisinde bol miktarda potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko ve B12 vitaminleri bulunuyor. 

    Sandviçin içine

    Mayonezi bir kenara kaldırın ve içine maydanoz, nane gibi kıyılmış baharat eklediğiniz yoğurdu kullanın. 

    Barbekünün yanında

    Sevdiğiniz acı sosları (paprika, kırmızı pul biber veya karabiber) yoğurdun içine katın ve iyice karıştırın. Mangaldan yeni çıkmış ızgara etlerinizin yanında bu sosu kullanın. 

    Atıştırmalık olarak

    Yağsız eritme peyniri, bir çorba kaşığı bal ve yoğurdu iyice karıştırın. Puding gibi afiyetle yiyebilirsiniz.

    Akşam yemeğiyle

    Meksika tarzı yemeklerin yanında salsa, avokado ve yoğurt sosu üçlüsünü tüketebilirsiniz.

    Formsanté Dergisi Ağustos 2013 sayısı

     



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz