Pürüzsüz bir cilt için “organik havuç salatası”, ışıl ışıl saçlar içinse… “tahıllı penne”. Executive Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Şef Ercan Acar’ın hazırladığı lezzetli tarifler size tepeden tırnağa güzellik vaat ediyor.
| |
Funda Çatar – Fotoğaflar: Ahmet Gül/PTS
VÜCUDU GÜÇLENDİRİYOR
Avokado ve Organik Beyaz Peynir Salatası
MALZEMELER
200 gr avokado, 100 gr yağsız beyaz peynir, 100 gr portakal, 80 gr roka, 20 gr ayçekirdeği, 20 gr zeytinyağı 50 gr kivi, tuz, karabiber.
HAZIRLANIŞI
Roka yapraklarını tuz, biber ve zeytinyağıyla marine edin. Üzerine avokado, yağsız beyaz peynir ve portakal dilimlerini yerleştirin. Derin bir kaba koyduğunuz salatanın üzerine ay çekirdeklerini serpiştirin.
Kalori: 352 Yağ: 28 gr Karbonhidrat: 7 gr Protein: 10 gr
TOKSİNLERİ ATIYOR
Lahana Çorbası
MALZEMELER
100 gr beyaz lahana, 60 gr piliç göğsü, 50'şer gram havuç ve kabak, 5 gr kişniş, 40 gr un, 50 gr krema, 200 ml tavuk suyu, 2 gr tuz, 2 gr beyaz biber, 30 gr zeytinyağı.
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü bir tencerede haşlayın. Tavuk haşlanırken içine bir dilim kuru soğan 1 adet defne yaprağı, 5-6 adet karabiber ve az miktarda tuz ilave ederek, tavuk suyunu tatlandırın. Kaynayınca süzüp, bir kaba ayırın. Lahanayı ince şeritler halinde doğrayın. Tencerenin içine bir miktar zeytinyağı döktükten sonra unu 2 dakika boyunca, sararıncaya dek kavurun. Malzemenin içine tavuk suyunu ekleyerek, çorbayı karıştırın. Kaynama noktasında suya, ince şeritler halinde doğramış olduğunuz havuçları ekleyin. Çorbayı 4 dakika kaynamaya bıraktıktan sonra ince ince doğramış olduğunuz lahanaları, kabakları ve haşladığınız tavukları da ilave edin. Bu sırada çorbanızın içindeki sebzelerin ezilmemesine dikkat edin. Çorbanız olmaya yakın bir zamanda yaklaşık 1 – 2 dakika öncesinden kremayı, tuzu ve karabiberi de ilave edin.
Kalori: 116 Yağ: 18 gr Karbonhidrat: 7 gr Protein: 19 gr
Haberin devamı 2009 Mart sayımızda…