Isınan havalarla birlikte balkonlara, bahçelere taşınan akşam yemeklerine doyum olmuyor. Bu yemeklerde, hem lezzetten hem damak tadından ödün vermek istemeyenler için işte lezzetli ve hafif mezeler…
| |
AYŞEGÜL GEMİCİ
Süzme ıspanak
4-6 kişilik
Malzemeler:
300 gr ıspanak
400 gr süzme yoğurt
1 demet dereotu
50 gr iri çekilmiş ceviz içi
Kırmızı pulbiber
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Süslemek için taze nane
1.AŞAMA
Ispanakların saplarını temizleyip yapraklarını bol suyla iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
2.AŞAMA
Ayıklanmış ıspanak yapraklarını kaynar suda üç dakika kadar (Ispanakları haşlarken bu süreyi geçirmemenizi tavsiye ederiz) haşlayın. Süzgeç yardımıyla suyunu iyice süzdükten sonra süzme yoğurtla karıştırın.
3.AŞAMA
Ceviz içlerini yoğurtlu karışıma ekleyin. Hazırladığınız mezeyi kırmızı pulbiber ve ince kıyılmış dereotu ile tatlandırın.
Haberin devamı 2008 Temmuz sayımızda…