Sağlıklı ve fit lezzetleri siz de keyifle hazırlayabilirsiniz. Bu ay, sağlıklı tarifleriyle öne çıkan Sitron’dan evde kolayca uygulayabileceğiniz lezzetli tarifler aldık…
Hazırlayan: Ayşegül Uyanık Örnekal
BONFİLELİ FAJİTA DÜRÜM
Malzemeler
- 1 adet tam buğday lavaşı
- 3 yemek kaşığı mısır
- Labne
- Biber
- Guacamole sos
- Marul
- Bonfile
Guacamole sos için
- 1 adet avokado
- Yarım soğan (küp doğranmış)
- 1 adet domates (küp doğranmış)
Hazırlanışı
- Avokadoyu ezip, içine domates ve soğanı ilave ederek karıştırın. İsteğinize göre tuz, karabiber ve limon da ekleyerek guacamole sosu hazırlayın.
Izgara tavasında bonfileyi pişirip, biberi soteleyin. Tam buğday lavaşına labne sürüp, üzerine ince kesilmiş marul, mısır ve guacamole sosu ekleyin. Bonfile ve biberleri de dürüme ilave edip, rulo halinde sarın. En son hazırlamış olduğumuz dürümü ikiye bölerek servis edin.
BRUSCHETTA AVOKADO TOST
Malzemeler
- 1 dilim ekşi mayalı ekmek
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı pesto sos
- Yarım avokado
- Ay çekirdeği içi
- Taze kekik
- Pul biber
Hazırlanışı
- Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Ekşi mayalı ekmeği kızartın. Doğradığınız domatesleri tuz, karabiber, zeytinyağı ve pul biberle karıştırın. Ekmeğin bir tarafına pesto sos sürüp, üstüne domatesli karışımı koyun. Avokadoyu ince dilimler halinde kesip, en üste ekleyin. Ay çekirdeği içi ve taze kekikle süsleyerek servis edin.
BÖĞÜRTLENLİ YULAF
Malzemeler
- 3 su bardağı yulaf
- 3 su bardağı Hindistan cevizi sütü
- Toz tarçın
- Bal
- Karabuğday granolası
- Böğürtlen ve çeşitli meyveler
Hazırlanışı
- Hindistan cevizi sütü, bal, tarçın ve yulafı tavada kaynatın. Kaynamakta olan yulaf ve süt karışımı çekmeye başladığında ocaktan alıp, servis tabağına aktarın. Diğer yandan böğürtlen sosunu ısıtıp, yapmış olduğunuz yulafın üzerine dökün. Muz, çilek ve yaban mersini gibi meyvelerle süsleyip servis edin.
IZGARA SOMON FÜME
Malzemeler
- 1 dilim somon fileto
- 1 su bardağı siyah pirinç
- Marul
- Bebe marul
- Taze kekik
Hazırlanışı
- Somonu tavada önlü arkalı pişirin. Marulları ince ince doğrayın. Bir kaba alıp, zeytinyağı ve limonla hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin. Pirinci pişirip, demlendirin. Servis tabağının bir tarafına siyah pirinç pilavını, diğer tarafına da marulları yerleştirin. Son olarak somonu pilavın üstüne koyup, taze kekikle servis edin.
Bir tutkunun peşinde
İlhamını Los Angeles’ın modern mutfaklarından alan Sitron, dinamik konsepti ve özenle hazırlanmış menüsü ile hem sağlıklı hem de keyifli bir deneyim sunuyor. Gastronomi tutkunu üniversite öğrencisi Selin Duek tarafından 2020 yılında açılan Sitron, kurucusu gibi genç bir ekiple hizmet veriyor ve İstinye’de Emirgan Korusu manzaralı bahçesinde misafirlerini ağırlıyor. Yenilikçi temiz beslenme konseptiyle az yağlı ve daha sağlıklı seçenekler sunan Sitron, kaseleri ile öne çıkıyor. Tavuklu Meksika kasesi ve bonfileli fajita kasesi, restoranın imza ürünleri arasında yer alıyor. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşamüstü saatlerinde servisi bulunan Sitron, pazartesi günleri hariç her gün, saat 11.00-19.00 arasında hizmet veriyor.