Güne güzel bir kahvaltıyla başlamak ve zinde kalmak istiyorum diyorsanız, sizler için hazırladığımız hafif ve sağlıklı kahvaltı-brunch önerilerimize mutlaka göz atın!
| |
12 küçük dilim
Malzemeler: 12 ince dilim anasonlu çıtır ekmek, 4 dilim çedar peyniri, 1 adet küçük patlıcan, 6 adet kiraz domates, Taze fesleğen yaprakları, dilimlenmiş birkaç zeytin, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup çok ince dilimleyin. Fırça yardımıyla her iki yüzeyine zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın. Ekmeklerin üzerlerine sırasıyla patlıcan dilimi, peynir, kiraz domates, dilimlenmiş zeytin ve taze fesleğeni yerleştirin. Servis yapın.
Meyve püreli armut tatlısı
1 kişilik
Malzemeler: 100 gr ahududu, 3 küçük armut, bir tutam safran, bir parça çubuk tarçın, 4 su bardağı su, 1 çorba kaşığı labne peyniri, 1 tatlı kaşığı müsli.
Hazırlanışı: Armutları soyup bir tencereye alın. Üzerine su, bir tutam safran ve çubuk tarçını ekleyin. Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ahududuları mutfak robotuna alıp püre haline gelinceye kadar ezin. Servis tabağına dökün. Üzerine ikiye kesilmiş armut dilimlerini yerleştirin. Müsliyle karıştırılmış labne peyniriyle servis edin.
Otlu omlet
1 kişilik
Malzemeler:
2 adet yumurta, 5 dal dereotu, 5 dal taze nane , 5 dal maydanoz, 3 dilim kurutulmuş domates, 50 gr ufalanmış beyazpeynir, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı. Hazırlanışı: Yumurtaları iyice çırpın. Dereotu, taze nane ve maydanozu temizleyip kıyın. Kurutulmuş domatesi ince zar şeklinde doğrayın. Yeşillikler, domates ve peyniri bir kapta harmanlayın ve yumurtalarla iyice karıştırın. Zeytinyağını tavada ısıtıp karışımı üzerine dökün ve her iki tarafını pişirin. Dilimleyip isteğe göre dilimlenmiş kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
Yaza özel tarifler Temmuz sayımızda…