Ana SayfaSağlıkHamilelikHamilelik döneminde hangi tatlıları yemeliyiz?HamilelikHamilelik döneminde hangi tatlıları yemeliyiz?By Formsanté-25/08/20215670FacebookTwitterPinterestWhatsApp Tüm anneler eminim ki bir aşerme döneminden geçmişizdir. Uzmanlara göre aşerilen besin sağlığa zararlı olmadıkça o tatlının yenmezi tavsiye edilir. Böylece yeme dürtüsü giderilmiş olacaktır. Fakat burada önemli olan nokta aşırı şeker ve karbonhidrat barındıran yiyeceklerden ne kadar tüketilmesi gerektiğidir. Aşerme haricinde aşırı şekerli ve karbonhidratlı gıdalar tüketmenin anne ve bebeğe bir faydası yoktur. Bu tür gıdalar annenin kilo almasına ve şeker hastası ise olumsuz bir hal almasına sebep olabilir. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli. Bu tür tatlılar vitamin açısından daha kuvvetli tatlılardır. Fazla tatlı tüketmek annede kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olur. İnsülin hormonun salgılanmasının artması kısa sürede daha çok acıkmanıza neden olur. Bu durum gestasyonel diyabet veya kalıcı şeker hastalığına zemin hazırlar. Kâğıdı kalemi hazırlayın size mükemmel iki tarif vereceğim. Tam da hamileyken tatlı krizine iyi gelecek pratik tarifler. GRANOLA MALZEMELERYulaf ezmesi 100 gr Hindistan cevizi 50 gr Ceviz 50 gr Badem 50 gr Tahin 50 gr Kuru kayısı 80 gr Kuru üzüm 80 gr Bal 80 gr Tereyağ 60 gr Su 50 grYAPILIŞICeviz ve bademleri doğrayıp hafif renk alana kadar kavurun. Kuru kayısıları küp küp doğrayın. Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, kuru üzümle birlikte hepsini bir kapta karıştırın. Tahin, bal, tereyağı ve suyu tencerede ısıtın. Tüm malzemeyi birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek üzerine serin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ya da fansız fark etmez 160 derecede 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ufalayıp yoğurda, dondurmaya ya da sade olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun, şifa olsun. YULAFLI KURABİYEMAZLEMELERKakao 25 gr Muz büyük 2 adet Yulaf ezmesi 150 grYAPILIŞIMuzları ezip kakao ile karıştırın. Yulafı ekleyip top haline getirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek üzerine serin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ya da fansız fark etmez 180 derecede 20 dakika pişirin. Önceki İçerikÜnlü oyuncu Ezgi Mola koronavirüs’e yakalandı!Sonraki İçerikDiş çekimi sonrası hızlı iyileşme için ne yapmalı?RELATED ARTICLES HamilelikHamilelikte saç boyatılır mı? Tehlikesi var mı? HamilelikEmziren anneler ve hamileler Ramazan’da nasıl beslenmeli? HamilelikAnne karnında down sendromu belirtileri neler? Ne zaman, nasıl anlaşılır? CEVAP VER İptalYorum:Lütfen yorumunuzu giriniz! İsim:*Lütfen isminizi buraya giriniz E-Posta:*Yanlış bir e-posta adresi girdiniz!Lütfen e-posta adresinizi buraya girin Website: Ismimi, e-postamı ve web sitemi bir dahaki sefere bu tarayıcıya kaydet. Δ