Başlıca vitaminler
Folik asit
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, tüm tahıllar ve kuru baklagillerde bulunuyor. Fasulye, fındık, ceviz, yumurta sarısı, portakal da folik asit bulunan besinler arasında yer alıyor.
B5 vitamini
Dana eti, karaciğer, balık, tavuk, yumurta, peynir, fasulye, tüm tahıllar, hububatlar, karnabahar, bezelye, avokado, patates, mısır, kuruyemişlerde B5 vitamini bulunuyor.
B6 vitamini
Muz, balık, yumurta, tavuk, süt, patates, mısır, yulaf, bezelye, lahana, soya fasulyesi, havuç, avokado, kuruyemiş B6 vitamini içeren yiyecekler arasında yer alıyor.
B 12 vitamini
Karaciğer, böbrek, sığır eti, balık, süt, yumurta, peynirde B12 vitamini bulunuyor.
C vitamini
Yeşil biber, brokoli, karnabahar, domates, lahana, kereviz, marul, brüksel lahanası, maydanoz, kuşkonmaz, tatlı ve beyaz patates, pazı, şalgam, kivi, limon, portakal, greyfurt, çilek, papaya, mango, ananas, kızılcık, ahududu ve kavun C vitamini olan sebze ve meyveler arasında yer alıyor.
E vitamini
Başta tahıllar olmak üzere ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, ceviz, ton balığı, sardalya, yumurta sarısı, domates ve patateste bol miktarda E vitamini bulunuyor.
D vitamini
Balık yağı, süt ve süt ürünleri, morina balığı yağı, sardalya, uskumru, somon, ton balığı, yumurta sarısı, tereyağı, yulaf ezmesi gibi besinlerde D vitamini bulunuyor.
Formsanté Dergisi Temmuz 2011 sayısı