Bu yılbaşında eşinize, dostunuza evde el emeğiyle hazırladığınız nefis tatları hediye etmeye ne dersiniz? Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş Gozzi Fotoğraflar: Ozan Kutsal
| |
Herkesin bayılacağı birbirinden lezzetli tarifleri Bebek'teki ünlü kafe Happily Ever After'ın sahibi Ayşe Kucuroğlu'ndan aldık. Bu nefis hediyeler için biraz un, biraz çikolata, kabartma tozu, vanilya, rengârenk kurdeleler, yılbaşı süsleri ve tabii sizin yaratıcılığınız gerekiyor…
Minik kurabiyeler
Malzemeler: 200 gr. tereyağı, 3 ölçek şeker, 1 tutam tuz, 1 yumurta, 500 gr. un
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekli verin ve 8-10 dakika fırında pişirin.
Çikolatalı kurabiye
Kurabiye canavarlarına özel dev kurabiyeler! Bir sepete yeleştirebilir ya da bir kurdele ile bağlayıp kurabiye severlere hediye edebilirsiniz.
Malzemeler: 300 gr. benmari üsulüyle eritilmiş çikolata, 90 gr. tereyağı, 5 yumurta, 250 gr. un, yarım çay kaşığı kabartma tozu, 250 gr. şeker, göz kararı süt ve beyaz çikolata.
Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı çırpın, çikolata ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından kuru malzemeleri de ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için göz kararı süt ekleyin. Beyaz çikolatayı da kırarak karışıma katın. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
| |
Christmas cookie
Malzemeler: 200 gr. tereyağı, 3 ölçek şeker, 1 tutam tuz, 1 yumurta, 500 gr. un
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekli verin ve 8-10 dakika fırında pişirin.
Üstünün süslemesi için; 1 bardak pudra şekeri ve 2 çorba kaşığı tereyağını çırpın. Dilediğiniz renkte organik gıda boyasını ekleyin ve bir spatula yardımıyla pişen kurabiyelerin üstüne ince bir tabaka halinde sürün.
Haberin devamı 2009 aralık sayısında…