Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetHem bağışıklığınızı güçlendirin hem de fazla kilolardan kurtulun

    Hem bağışıklığınızı güçlendirin hem de fazla kilolardan kurtulun

    -

    aralik-2011-diyet-resim-5PRATİK VE SAĞLIKLI TARİFLER
    KABAK YEMEĞİ

    Malzemeler:
    ➤ 5-6 adet kabak
    ➤ 5 adet yumurta
    ➤ Ezilmiş klasik beyaz peynir (diyet ya da light değil)
    ➤ Kuru nane
    ➤ Karabiber
    ➤ Tuz
    ➤ Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım)
    Hazırlanışı:
    Kabakları rendeleyin. Yumurta, ezilmiş beyaz peynir, kuru nane, bir tutam tuz ve karabiber ile bol zeytinyağı ekleyerek harmanlayın. Bir fırın tepsisine yayın ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin. Yoğurt ile servis yapın. (Karışıma kesinlikle un eklemeyin ve kızartma yapmayın.)

    aralik-2011-diyet-resim-6FIRINDA KUZU PİRZOLA
    Malzemeler:

    ➤ 1 kg. kuzu pirzola (veya dana biftek)
    ➤ 3-4 adet dolgun domates
    ➤ 2-3 adet acı veya tatlı yeşil biber
    ➤ Kekik
    ➤ Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım)
    Hazırlanışı:
    Kuzu pirzola veya dana bifteği bir tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı ekleyin. 200 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar yavaş yavaş pişirin. Etler hafif suyunu çekmeye başlayınca üzerlerini dilimlenmiş domates ve biber ile kapatın. Biberler kızarmaya başlayınca bol kekik ekleyin. Suyu azalıncaya kadar fırında bekletin. Daha sonra mevsim salatası ile servis yapın. Tuz veya karabiber eklemeyin.

    aralik-2011-diyet-resim-7BULGUR SALATASI
    Malzemeler:

    ➤ 1-2 su bardağı köftelik veya pilavlık esmer bulgur
    ➤ Üzerini örtecek miktarda sıcak su
    ➤ 2-3 adet kuru soğan
    ➤ Yarım demet taze maydanoz
    ➤ Yarım demet taze nane
    ➤ Kırmızı pul biber
    ➤ Karabiber
    ➤ Tuz
    ➤ Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım)
    Hazırlanışı:
    Bulguru bir tencereye koyun, üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşamasını bekleyin. Bol kuru soğan, maydanoz ve taze naneyi ince ince kıyarak doğrayın. Kırmızı pul biber, azıcık tuz, karabiber, zeytinyağı ekleyerek harmanlayın. Daha sonra servis yapın. Et yemeklerinin yanında, yoğurt ve cacıkla tüketebilirsiniz. (Bu salata aşurelik buğday ile de hazırlanabilir ancak bulgur kaynatılmamalı, buğday ise iyice yumuşayana kadar kaynatılabilir.)

    aralik-2011-diyet-resim-8ELMALI İNCİRLİ KEK
    Malzemeler:

    ➤ 2 adet yumurta
    ➤ 1.5 çay bardağı süt
    ➤ 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
    ➤ 4 adet elma
    ➤ 4 adet kuru incir
    ➤ 1 yemek kaşığı bütün keten tohumu
    ➤ 1 çay kaşığı tarçın
    ➤ Yarım su bardağı un
    ➤ 1 kaşık kabartma tozu
    Hazırlanışı:
    Elmaları soyup küp şeker büyüklüğünde, incirleri ise nohut büyüklüğünde doğrayın. Bir kapta elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu karıştırın. Bir başka kapta yumurtayı çırpın. Ardından un, kabartma tozu ve süt ekleyerek karıştırın. Son olarak elmalı malzemeyi hamura katın ve karışımı yağlanmış tepsiye dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz