Hem cildinize hem ruhunuza gül terapisi

O belki de çiçeklerin en güzeli…Ancak bu güzellik sadece görüntüsü ve kokusuyla sınırlı değil. Gül, yıllardır kozmetik ve tıpta da kendisine geniş kullanım alanı bulmuş mucize bir bitki.

Hassas ciltler için:

3 damla gül yağı, 3 damla lavanta yağı ve 75 ml damıtılmış suyu karıştırın ve bu karışımla günde üç kez cildinize masaj yaparak kuruluktan kaynaklanan gerginlikten kurtulabilirsiniz.

Parlak gözler için:

Yaklaşık 20 – 30 adet gül yaprağını ( Fransız Gülü ), 100 ml damıtılmış suda, bir gece boyunca oda sıcaklığında bekletin. Sabah bu karışımla gözlerinizi temizleyebilirsiniz.

Aromaterapide rahatlamak için:

Kırmızı gülden elde edilen yağın, Doğu tıbbında, 7.şakra üzerinde etkili olduğuna inanılıyor. 7. şakra başı ve kalbi yönetiyor. Bunun için, günde 3-4 kez, kırmızı gülden elde edilmiş yağla bileklerinizi ovmanız yeterli. Böylece rahatlayabilir ve kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Kımızı gül yağının konsantrasyon gücünü ve yaratıcılığı arttırdığına da inanılıyor.

Endişeye karşı:

Uykusuzluk, sürekli endişe ve heyecan hali için birkaç damla Fransız gülü yağını bir mendile damlatabilir ve bütün gece yastığınızın üzerinde bırakabilirsiniz.

İç sıkıntısına karşı:

Yaklaşık 30 gr. kuru Rosa Canina yani kuşburnu meyvesini 1 litre suda 40 dakika beklettikten sonra 5 dakika boyunca kaynatın, 15 dakika dinlenmeye bırakın. Evin içine yayılacak koku, nefes alamama ve göğüste baskı hissiyle kendisini belli eden sıkıntıya karşı iyi gelecektir.

Mutfakta:

Meyveli ve güllü turta
400 g un, 50 g şeker, 4 yumurta, 2 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı toz hamur mayasını, 25 – 30 adet kuşburnu gülü yaprağıyla karıştırın. Bu karışımı hamur haline gelene kadar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağ ekledikten sonra orta ateşteki fırında 30 dakika boyunca pişirin. Çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Bu arada, şeftali, çilek, böğürtlen ve kivi gibi doğranmış meyveleri biraz suda 1 tatlı kaşığı şekerle pişirin ve bu karışımı biraz soğuduktan sonra turtanızın üzerine dökün.

Gül Likörü:

Çeşitli renklerdeki 150 g. taze ve kokulu gül yaprağını kaynar suya atın ve 1-2 gün bekletin. Süzdükten sonra 3.5 dl 95 derecelik alkol, 250 g şeker ve 1 çubuk tarçını yaprakların üzerine ekleyin. 12 gün boyunca, günde bir kez filtreden geçirerek beklettikten sonra likörünüz hazır olacak.

Kuşburnu reçeli:

100 g kuru kuşburnu meyvesini, 750 g şeker eklenmiş 1 litre suda suyunu çekene kadar ağır ağır pişirin. Bu reçelden günde 2 kez yiyerek C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Gül suyu:

Ölçüsü 2 gram gül yağına 100 ml damıtılmış su gelecek şekilde hazırladığınız karışımla cildinizi sıkılaştıracak eşsiz bir tonik elde edebilirsiniz.

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here