Hem eğlendirin hem doyurun

mayis-2012-bebek-12-resim-1

Misafirlerimiz için birbirinden güzel sofralar hazırlarken damağa olduğu kadar göze de hitap etmesini isteriz. İşte çoğu zaman iştahsız olan çocuklarımızın midesine giden yol da bu taktiklerden geçiyor. Hem göze hem damağa hitap eden besleyici tarifler, onların sofradan tok kalkmasını sağlıyor.

TON BALIKLI SANDİVÇ
Malzemeler
• 8 dilim tost ekmeği
• 150 gr. ton balığı
• 4 salatalık turşusu
• 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
• 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
• Kıvırcık marul
Süslemek için
Dilimlenmiş yeşil zeytin Kırmızıbiber
Hazırlanışı
Tost ekmeklerini balık şeklinde kesin. Derin bir kapta yağını iyice süzdüğünüz ton balığı, ince dilimlediğiniz salatalık turşusu, zeytin ve maydanozu karıştırın. Ekmek diliminin üzerine kıvırcık marulu yerleştirip üzerine ton balıklı harcı paylaştırın. İkinci ekmeği üzerine kapatıp tost haline getirin. Kalan ekmeklere de aynı işlemi uygulayın. Yeşil zeytin ve kırmızıbiber ile balıkların gözünü ve kuyruğunu yapın. Servis yapın.

mayis-2012-bebek-12-resim-3KRAKER CANAVARI
Malzemeler
• 1 su bardağı un
• 4 yemek kaşığı soğuk tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı soğan tozu (isteğe bağlı)
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay bardağı gravyer peyniri
Hazırlanışı
Derin bir kaba unu, tereyağını, tuzu, kabartma tozunu, soğan tozunu ve rendenin ince tarafıyla rendelenmiş gravyer peynirini ekleyip yoğurun. Tezgaha un serpip merdane yardımıyla yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Su şişesi kapağıyla daire şeklinde kesin. Balık şeklini verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Buzdolabında 20 dk bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 7-8 dk pişirin. Soğuduktan sonra servise sunun.

mayis-2012-bebek-12-resim-2KUSKUS
Malzemeler

• 65 gr. kuskus
• 200 gr. kestane mantarı
• 1 tutam tuz
• 30 gr. temizlenmiş ıspanak
• 35 gr. parmesan peyniri
• Damak tadınıza göre karamelize soğan
• 100 gr. tavuk suyu
• 1 tutam kekik
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Kuskusu suda haşlayın. Ayrı bir tavaya zeytinyağı koyun ve kestane mantarlarını sote edin. Kestane mantarı pişince içine daha önceden karamelize edilmiş soğanları, haşlanmış kuskusu, tuzu ve tavuk suyunu ilave edin. Tavuk suyu buharlaşınca parmesan peyniri ekleyin. Parmesan peynirleri eriyince ocaktan alın. Ispanakları içine karıştırın. Ispanaklar yumuşayınca tabağa alın. En üste kuru kekik ekleyin. Küçük fincanlarda servis yapabilirsiniz.

mayis-2012-bebek-12-resim-4KAKAOLU BİSKÜVİ
Malzeme
• 2 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı koyu kakao
• 1 kahve fincanı esmer şeker
• 7 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
• ½ su bardağı ince çekilmiş fındık unu
• 5 yemek kaşığı süt
• 1/3 su bardağı bal
• 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba koyun. Mikser yardımıyla iyice çırpın. Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 45 dk bekletin. Hamuru tezgaha alın. Üzerine un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. İstediğiniz şekillerde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Buzdolabında 45 dk bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 7-8 dk pişirin. Soğuduktan sonra servise sunun.

Formsanté Dergisi Mayıs 2012 Sayısı

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here