Uzun yıllardır birçok akademik çalışmaya konu olan enginar, kalp ve mide sağlığını korumada etkin bir görev üstleniyor. Genellikle Güney Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde yetişen enginarın günümüzde daha çok yemeklerde içi kullanılıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak güçlü bir antioksidan kaynağı olan enginarın, aynı zamanda hücre yenileme özelliği taşırken yaşlanma etkilerini de geciktirdiğini söylüyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekleyen enginar, vücuttaki toksinlerin de atılımını sağlıyor.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES
Tam bir sebze canavarıyım
‘Binbir Gece’ dizisindeki rolüyle her hafta evlerimize konuk olan, sevilen oyuncu Ceyda Düvenci “bakımlı, kendini her haliyle seven ve güvenen, sağlığına dikkat eden kadınlar...
Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır
Yeni kitabı ‘Afiyetle Diyet’’in raflardaki yerini aldığı bugünlerde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ile bir söyleşi yaptık ve ondan stil sırlarını öğrendik...Yeni kitabınızdan biraz bahseder...
Tek yaptığım spor oğlumla yürümek
G.O.R.A'nın çekimleri için ne diyeceksiniz?Çekileli uzun zaman oldu! İnsan bir şey çektiği zaman hemen seyretmek istiyor ama bu filmin başına hakikaten gelmedik şey kalmadı....