Ana Sayfa Beslenme & Diyet Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?

Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?

Hindistan cevizi demirden ve liften oldukça zengin bir meyve. Peki, hindistan cevizi sütü faydaları nelerdir? Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır? Hindistan cevizi suyu kalorisi ne kadardır? Konuyla ilgili detaylar içeriğimizde…

Dünyaya gözlerimizi açtığımızdan itibaren en çok tükettiğimiz besinlerden biri süt! Ancak anne sütüyle başlayıp, inek sütüyle devam eden bu döngü artık kırılıyor. Günümüzde yalnızca hayvansal değil, bitkisel kaynaklar da süt üretiminde önemli rol oynuyor. Bunlardan biri Hindistan cevizi sütü…

HİNDİSTAN CEVİZİ FAYDALARI *

Hindistan cevizi yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağlar içeriyor. Bununla beraber kalori ve doymuş yağ oranı daha yüksek. Doymuş yağların kandaki kolesterolü artırıcı etkisi bulunuyor. Bu nedenle kolesterol seviyesi yüksek olanlar ya da kardiyovasküler risk taşıyanların Hindistan cevizi yağından yapılmış ürünlerden uzak durması önem taşıyor. Ayrıca potasyum, fosfor, sodyum ve magnezyum mineralleri ile B grubu vitaminleri içeriyor.

HİNDİSTAN CEVİZİ KREMASI *

Etli olan kısmı yenilebildiği gibi, suyu da içilebiliyor. Özellikle sütü ve kreması Tayland ve Hindistan mutfağında sıkça kullanılıyor.

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU KALORİSİ *

Hindistan cevizi suyunun 100 ml’si 19 kalori iken, sütü 230 kalori, meyvesi ise 354 kalori içeriyor.

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ NASIL YAPILIR? *

Hindistan cevizi doğrudan süt vermiyor. Bu süt rendelenmiş beyaz meyvenin suyla karıştırılıp, bekletilmesi sonucu elde ediliyor. Sonuçta krema kıvamında yoğun bir süt ortaya çıkıyor. Esansiyel aminoasitlerden zengin olan bu süt kahveye ya da kahvaltılık tahıl gevreğine karıştırılarak tüketilebiliyor.

İLGİLİ DİĞER İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here