✓ Doğruluğu kontrol edilmiş makale

Dyt. Perihan Kılıç


Ana Sayfa Beslenme & Diyet Ramazan’da 5 günlük sağlıklı iftar menüsü

Ramazan’da 5 günlük sağlıklı iftar menüsü

Herkesin merakla beklediği Ramazan evlerimize geldi. Ramazan boyunca sağlıklı beslenmek ve kilo almamak oldukça önemli. Diyetisyen Perihan Kılıç sizler için iftarda nasıl beslenilmesi gerektiğine dair Ramazan’da 5 günlük sağlıklı bir iftar menüsü hazırladı. 

hurma-ramazan

İFTARDA NASIL BESLENİLMELİ? *

Ramazan ayı tüm birleştiriciliği ve şifası ile geldi… Bu süreçte de sağlığımızı korumak ve kilo almamak için dikkat etmemiz gerekecek. Aç kalma süresinin uzaması, daha az hareket nedeniyle mide ve bağırsak sistemi etkilenebilir. Bu nedenle posa tüketimini arttırmak, yürüyüş eklemek ve bol su içmek oldukça önemlidir.

Örneğin iftardan 1-2 saat sonra yürüyüş yapabilirsiniz veya Leslie gibi cardia videolarını evde deneyebilirsiniz. Yavaş yemeye çalışın ve besinleri iyice çiğneyin. İftarda midenizi iyice doldurup bütün gün yemeniz gerekenleri bir öğünde tüketmeyin. Su, hurma/zeytin ve çorba sırasıyla başlayıp 10-15 dk ara vermek sindirim sisteminizi rahatlatacaktır. Sağlıklı pişirme yöntemlerinden ızgara-fırında veya haşlama yöntemlerini tercih etmek sağlımızı koruyacak ve fazla kalori almayı önleyecektir. Ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları veya meyveli tatlıları tercih edebilirsiniz.

Bağışıklık sistemimizin güçlü olması gereken bu dönemde taze meyveleri tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır. Kilo almamak için sahura kalkmayı da unutmayın. İşte size sağlıklı 5 günlük iftar menüsü: Önemli bir hatırlatma; tüm besin değerleri ve porsiyon miktarları kişiye göre değişkenlik gösterir. Listeler örnek menüdür. Size özel bir liste için mutlaka diyetisyenden destek alınız.

5 GÜNLÜK İFTAR MENÜSÜ *

1. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Bol su
  • 1 adet hurma
  • 1 kepçe mercimek çorbası
  • Lor peynirli pancar salatası

10-15 dk mola

  • 1 porsiyon etli/tavuklu sebze yemeği
  • 1 kase yoğurt
  • Avuç içi kadar pide/1 dilim tam buğday ekmeği

2. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Bol su
  • 3-4 adet zeytin
  • 1 kase brokoli çorbası
  • ½ kase yoğurt

10-15 dk mola

  • 1 porsiyon ızgara köfte
  • Fırında sebze
  • 3-4 kaşık bulgur pilavı/avuç içi kadar pide

3. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Bol su
  • 1 kepçe tarhana çorbası
  • Mevsim salatası

10-15 dk mola

  • 2 adet kıymalı bulgurlu/kinoalı biber dolması
  • 1 kase yoğurt
  • 1 kase şekersiz komposto

4. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Bol su
  • 1-2 adet kuru kayısı
  • 1 kase pancar çorbası
  • Yoğurtlu ızgara sebze

10-15 dk mola

  • 1 porsiyon etli kurubaklagil
  • Semizotlu cacık
  • 5 kaşık sebzeli bulgur pilavı

5. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Bol su
  • 1 kepçe havuç çorbası
  • Cevizli peynirli kereviz salatası

10-15 dk mola

  • Fırında tavuk sote
  • 1 bardak kefir veya naneli ayran
  • 1 adet küçük boy fırınlanmış patates/avuç içi kadar pide

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here