Diğer
    Ana SayfaGüzellikIşıl ışıl cildin sırrı: Fibrocell

    Işıl ışıl cildin sırrı: Fibrocell

    -

     

    24072013 estetik3Fibroblast üretimini her laboratuvar yapabiliyor mu?

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz: Türkiye’de sadece iki adet laboratuar var.

     

    Uygulamanın maliyeti yüksek mi?

    - Advertisement -

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz: Laboratuar işlemlerinin kapsamlı olmasından dolayı maliyeti benzer uygulamalara kıyasla daha yüksek.

     

    Etkisi ne kadar sürüyor?

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz: Dört-beş yıl sürdüğü söyleniyor. Söyleniyor diyorum çünkü Türkiye’de iki yıldır uygulanıyor. İlk uygulamanın ardından etkisini üçüncü, maksimum etkisini altıncı aydan sonra görebiliyorsunuz.

     

    Bu uygulamayı yaptıranların cildi nasıl bu kadar parlıyor?

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz: Fibroblastların aktive ettiği kolajenler bu aydınlanmayı sağlıyor. Cilt sıkılaşıyor, elastikiyeti artıyor. Ama bu uygulama asla botoks veya yüz germenin yerini alamaz. Tamamen cildini dokusunu iyileştirmeye yönelik bir işlem. Cildin yaşlanmasını geciktiriyor.

     

    Hangi bölgelere uygulanıyor?

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz: Yüz, boyun ve dekolte bölgesine uyguluyoruz. İstenirse el derisi gibi başka bölgere de uygulanabiliyor. 35 yaşın üstündeki herkes yaptırabiliyor. Çok nadir olmakla birlikte alerjik reaksiyon yaşanabiliyor.

     

    24072013 estetik5Fibrocell ile PRP’nin farkı nedir?

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz: PRP yönteminde hastadan kan alınıyor ve santrifüj dediğimiz özel bir işlemden geçiriliyor. Elde edilen solüsyon hastaya veriliyor. Bu solüsyonu, trombositten zengin plazma olarak söyleyebiliriz. Trombosit hücrelerin içerisinde büyüme faktörleri var, işlemde de bu büyüme faktörünün cildi yenileme fonksiyonu kullanılıyor. Toplam üç seansta gerçekleşiyor ama altı ayda bir tekrarı öneriliyor. İki yöntemi karşılaştırdığımızda fibrocell uygulaması açık ara önde diyebilirim.

     

    Fibrocell uygulaması ve kök hücre yöntemi aynı şey mi?

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz: Fibrocell’de yaptığımız şey kök hücre değil, hücresel yenileme. Kök hücre, insan bedenindeki yapıları, organları ve dokuları oluşturan hücrelere deniyor. Estetik işlemlerde uygulananlar da olgunlaşmış kök hücre olarak adlandırılıyor. Klinikte uyguladıklarımızı yağ hücrelerinden elde ediyoruz. Kök hücrenin özelliği, koyduğunuz bölgedeki dokuya uygun olarak hareket etmesi yani cilde uyguladığınız zaman cilt dokusu gibi davranıp yenilemeye başlıyor.

     

    ✎ Deran ÇETİNSARAÇ

    Formsanté Dergisi Temmuz 2013 sayısı

     



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz