Diğer
    Ana SayfaGüzellikJawline nedir? Jawline (çene dolgusu) nasıl yapılır? Kalıcı mıdır?

    Jawline nedir? Jawline (çene dolgusu) nasıl yapılır? Kalıcı mıdır?

    -

    Özellikle son yıllarda artan hasta talebi ve bilinci nedeniyle sık yaptığımız bir uygulama var. İsmi çene dolgusu. Herkes bu uygulamayı orijinal adıyla biliyor. Jawline dolgusu. Peki, jawline (çene dolgusu) nedir, nasıl yapılır? Kalıcı mıdır? Dr. Cem Hamidi, konu ile ilgili detaylı bilgi veriyor…

    Herhalde lugatımıza son giren Türkçe kelime nedir diye sorsalar “Jawline” derim. O kadar çok cümle içinde kullanır olduk ki, istisnasız her gün duyduğum sorular şöyle: Hocam bana jawline olur mu? Kaç tüp dolgu ile böyle jawline’nım olur hocam? Sizlere eğrisiyle doğrusuyla çene ve çene hattı dolgularını anlatmak istedim.

    JAWLINE (ÇENE DOLGUSU) NASIL YAPILIR?

    Öncelikle çenenin kadın ve erkek güzelliğinde önemli bir rolü var. O da boynumuz ile kafamızı ayıran sınır olması. Boynun yüz kısmından ayrı olması en önemli gençlik göstergesidir. Yaşlandıkça çene hattı boyunla adeta bir olur ve sınırı kaybolur. Biz de bunu yaptığımız uygulamalar ile geri getirmeye çalışırız. Peki nasıl?

    Bir hasta bize çene hattı dolgusuna geldiğinde ilk baktığımız yer elmacık ve yanak bölgesinin gücüdür. Çoğunlukla çene kemiği çok güçlü olmayan hastaların elmacık bölgesi de güçsüz oluyor. Yapılan çene dolgusunun hastanın yüzünde garip durmaması için öncelikle elmacık dolgusu ile işe başlıyoruz. Bunun bir kaç tane avantajı var:

    1-Elmacık dolgusu yapılan hastanın çene hattından önemli bir yük yukarı çekilir.

    - Advertisement -

    2-Yüz daha zayıf ve üçgen durur.

    3-Çene dolgusu hastaya sonradan eklenmiş bir parça gibi durmaz, doğal gözükür.

    Biz şunu çok iyi biliyoruz. Bir insanın muhteşem bir çene kemiği olup çok güçsüz elmacık kemikli olamaz. Ya İskandinav’lar gibi tüm kemikleriniz güçlü gözükecek yada coğrafyamızda yaşayan çoğunluk gibi ne kadar zayıflarsak zayıflayalım yuvarlak yüzlü olacağız.

    Elmacık dolgusu yaptıktan sonra artık çene hattına dolgu yapmak için yerimiz açılmış oluyor. İlk baktığımız yer çene ucu oluyor. Hastaların çoğu çene hattı keskinliğin çenenin arkasına yaptığımız dolgudan geldiğini sanıyor. Aslında çenenin keskinliğini veren en önemli yer çene ucudur. Çene ucu dolguların yüzümüze kattığı faydaları sıralayalım.

    jawline (çene dolgusu)

    ÇENE UCU DOLGULARIN AVANTAJI

    • Burnunuzu daha küçük gösterir: Çene ucu yan profilden ne kadar öne gelirse burun o kadar küçük gözükecektir.
    • Gıdıyı saklar: Özellikle yağsız hastalardaki en önemli gıdı sebebi çenenin küçük olmasıdır.
    • Çene hattındaki sarkıklığı gizler: Çene kemiğini alta doğru uzatarak çene hattındaki sarkıklığı tedavi etmek yalnızca bir kaç dakika sürüyor.

    Ağız kenarında oluşan, bizi mutsuz gösteren çizgilerin tedavisidir. Çene dolgusunun sizin çizgilerinizi götürüp götürmeyeceğiniz merak ediyorsanız bunun testini çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Hemen aynanın karşısına gidin alt dişlerinizi öne çıkartın. Çizgileriniz azaldıysa dolgu sizde işe yarayacaktır.

    • Alt dudağın düşük ve desteksiz durmasını düzeltir: Küçük çenenin belki de en önemli problemlerinden biri budur. Özellikle yan profilde alt dudağın üst dudağın önünde durmasının sebebi de budur. Gözümüze hoş gelen ise üst dudağın alt dudaktan bir kaç milimetre önde olmasıdır. Bu da çene dolgusu sonrası düzelen durumlar arasında.
    • Gülümserken alt dişlerin fazla gözükmesini önler: Estetik bir gülüşte alt dişlerin gözükmesini istemeyiz. Çene küçük olduğu zaman dudağın altındaki kaslar güçlenir ve alt dişlerin fazlaca gözükmesini sağlarlar. Bu durum dolgu sonrası azalır.
    • Çenenin içe kıvrılmasını azaltır: Özellikle çene kısalığının tedavisinde çene ucu ile dudak arasına koyduğumuz dolgu sonrası çeneyi uzatabiliyoruz.
    • Çenenin ön profilden bir miktar uzaması yüzü daha zayıf yapar: Çeneniz ne kadar uzun olursa önden o kadar zayıf gözükürsünüz.

    ÇENE KÖŞESİ DOLGUSU

    Çene ucunu yeterli ölçüde tedavi ettikten sonra çene köşesine geçeriz. Özellikle kadınlarda buraya dolgu yaparken dikkatli olmak gerekli. Çene köşesi dolgusu her ne kadar selfielerden iyi gözükse de ön profilden kare bir görüntü hiç bir kadının arzusu değildir. Erkekler de ise durum tam tersi. Elmacık kemikleri ile aynı seviyede hatta bir miktar daha çıkık gözüken çene köşesi kişiyi oldukça maskelen bir havaya sokuyor.

    JAWLINE (ÇENE DOLGUSU) YAPIM AŞAMASI

    Son olarak bu uygulamanın yapım aşamasından bahsedelim.

    Kullanılan dolgu malzemesi hyaluronik asit olarak geçiyor. Yani cildimizde de olan tabii, doğal bir madde. Beğenmediğimiz zaman anında eritebiliyoruz. İşlemden önce yarım saat kadar hastamızı lokal anestezik krem ile bekletiyoruz. Uygulama ise 15 dakika kadar sürüyor. Bir kaç gün süren şişlik sonrası dolgunun son hali 3 hafta sonra oturmuş oluyor. Çene hattı dolguları çok fazla dolgu kullanılan bölgeler. Kaç tüp dolgu yapacağımıza hastanın ilk durumunu değerlendirip kişinin bu işlemden beklentisini öğrendikten sonra beraber ortak bir karar vererek belirliyoruz.

    JAWLINE (ÇENE DOLGUSU) KALICI MI?

    Çoğu zaman tek seans tedavi yeterliyken çene kemiğinin çok küçük olduğu durumlarda iki-üç seans uygulama yapabiliyoruz. Böyle bir uygulamanın ortalama kullanım ömrü  18-24 aydır. Uygulamayı tekrar etmek istemediğiniz durumda daha kötü bir sonuçla veya deformasyonla karşılaşmıyoruz.

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz