Başta C vitamini olmak üzere sağlık açısından son derece faydalı bileşenler içeren limonun çoğunlukla suyunu sıkıp kabuklarını atıyoruz. Ama yanlış yapıyoruz! Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, “Yapılan çalışmalar, limonun suyu gibi kabuğunun da antioksidan kaynağı olduğunu gösteriyor. Limon kabuğunda bulunan polifenol, vitamin, mineral, lif, karotenoid ve esansiyel yağlar birçok hastalığa karşı koruyor” diyor. Dyt. Tokgöz, çayınıza ya da rendeleyerek salata ve kurabiyelerinize katabileceğiniz limon kabuğundaki faydaları şu şekilde sıralıyor:
• Diş etlerini güçlendiriyor.
• Karaciğerde yağlanmayı azaltıyor.
• Bağırsakları koruyor.
• Hücre hasarını önlüyor.
• Kanser riskini azaltıyor.
• Damar sağlığını koruyor.