Diğer
    Ana SayfaYemekKahvaltı saati!

    Kahvaltı saati!

    -

    Kahvaltı hazırlayacak zamanım yok!
    Bir gece önceden kahvaltınızı hazırlayarak zaman problemiyle baş edebilirsiniz. Bir kaseye 2-3 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı badem, dilimlenmiş 1 adet muz koyun, ağzını kapatın. Sabah karıştırıp yiyin. Geceden tam tahıllı ekmek, 1 dilim peynir, domates ve yeşilliklerle minik bir sandviç de hazırlayabilirsiniz

    RUSYA

    ocak-2013-yemek-resim-4Çilekli krem peynirli krep
    4 porsiyon
    Malzemeler:

    ● 4 adet krep,
    ● 1/4 su bardağı portakal suyu,
    ● 1/4 su bardağı limon suyu,
    ● 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
    ● 1 kase çilek,
    ● 1/2 su bardağı mascarpone ya da labne peynir,
    ● 1 tutam vanilya ve tarçın.
    Hazırlanışı: Portakal ve limon suyu ile 1 yemek kaşığı şekeri küçük bir sos tenceresine koyup 3-4 dakika şurup haline gelinceye kadar kaynatın. Temizlenmiş, ikiye bölünmüş çilekleri bu şuruba atıp karıştırın. Bir başka kapta peyniri, 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve bir tutam vanilyayı karıştırın. Her bir krebin arasına 2 yemek kaşığı bu karışımdan sürün. Şuruplu çileği üzerine bir kaşıkla yayın. Son olarak biraz tarçın serpip servise hazır hale getirin.
    Krep tarifi: 3 su bardağı unu ve 1/2 çay kaşığı kabartma tozunu derin bir kaba boşaltın ve 2 yumurtayı teker teker karıştırın. 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şekeri (dilerseniz) ekleyin, 2 su bardağı süt ile yavaş yavaş karıştırarak sulandırın. Krep hamurunun pütürsüz olması gerekiyor. Bunun için çırpma teliyle ya da mikserde karıştırın. Krepleri pişirmeden önce bu karışımı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Yapışmaz tavaya çok az yağ sürerek kızdırın, bir kepçe ile krep hamurunu boşaltın ve sıvı tavanın çeperlerine doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Spatula yardımı ile çevirerek diğer tarafını da pişirin.

    İSVİÇRE

    ocak-2013-yemek-resim-5Bircher müsli
    İsviçreli doktor Max Bircher’in 1900’lü yılların başında hastalarını tedavi etmekte kullandığı karışım olan müsli, bugün tüm dünyada sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olarak tüketiliyor. Zaman içerisinde birçok farklı tarif ortaya çıksa da müsli genel olarak tahıllar, kuru-taze meyveler ve süt, yoğurt gibi protein kaynaklarının bir karışımından oluşuyor. Siz de evde kendi müslinizi hazırlayabilirsiniz.
    (12 porsiyon)
    Malzemeler:
    ● 1/2 bardak arpa ezmesi,
    ● 2 bardak yulaf ezmesi,
    ● 1/2 bardak keten tohumu,
    ● 1/4 bardak ruşeym,
    ● 3 bardak su,
    ● 1/2 bardak çiğ badem (irice parçalanmış),
    ● 1/4 bardak çekirdeksiz sultan üzümü,
    ● 4 adet doğranmış hurma,
    ● 1/4 bardak bal ya da agave nektarı (isteğe bağlı),
    ● 1 bardak az yağlı yoğurt,
    ● 1/2 çay kaşığı tarçın,
    ● 1 büyük sert elma, kabuğuyla küp şeklinde doğranmış.
    Hazırlanışı: Gece yatmadan önce arpa ezmesi, yulaf ezmesi, keten tohumu, ruşeym ve bademi geniş bir kapta karıştırın. Üzerine suyu dökün. Ağzını kapatıp buzdolabına koyun. Ayrı bir kapta üzüm, hurmayı, tarçını karıştırın, ağzını kapatıp bir kenara koyun. Sabah elmayı doğrayın. Tahıl ezmelerini, meyveleri, bal ve yoğurdu karıştırın. Limon kabuklarıyla servis edin. Buzdolabında dört gün dayanabilir.
    Eğer müslinizi çıtır seviyorsanız, elma hariç tüm kuru malzemeleri karıştırıp ağzı kapaklı bir kapta saklayın. Her sabah bir miktarını su ile ıslatıp (dilerseniz taze sıkılmış 1 kaşık limon ya da portakal suyu da ekleyebilirsiniz), elma, bal ve yoğurtla karıştırın.

    - Advertisement -

    O kalorileri günün
    başka saatlerine saklıyorum Sabah kahvaltısı yapmayarak daha hızlı kilo vereceğinizi düşünüyorsanız uzmanlar tam aksini söylüyor. Güne kahvaltıyla başlamanın kilo kontrolüne yardımcı olduğu gerçeğinin yanı sıra, kahvaltı, güne daha enerjik başlamanızı ve sabahlarınızın daha verimli olmasını sağlıyor.

    Profesyonel aşçılık eğitimleri veren KitchenStudio Academy’nin kurucularından Selin Drin İçigen’e hazırladığı bu nefis kahvaltı alternatifleri için teşekkür ederiz.

    Aytaç Özkardaş GOZZI
    Fotoğraflar: Ozan KUTSAL

    Formsanté Dergisi Ocak 2013 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz