Kalbinize dost Sevgililer Günü menüsü

subat-2012-yemek-resim-1

Sevgililer Günü’nde baş başa bir akşam yemeği için mutfağa girmeye, farklı lezzetler pişirmeye ne dersiniz? Shot İstanbul’un formsanté okurları için hazırladığı menüde birbirinden sağlıklı, kalp dostu yemekler yer alıyor…

ÇİKOLATALI SUFLE
● 150 gr bitter çikolata
● 100 gr tereyağı
● 3 adet yumurta
● 1 paket vanilya
● 1 yemek kaşığı kakao
● 1 yemek kaşığı un
● 50 gr pudra şekeri
SERVİS İÇİN:
● 1 yemek kaşığı pudra şekeri
● 100 gr ahududu (dondurulmuş da olabilir)
Kaynayan su bulunan bir tencerenin içine bir başka minik tencere koyup parçalara ayırdığınız çikolataları ve tereyağını benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpın, diğer malzemeleri de üzerine ekleyip iyice karıştırın. Erimiş çikolata ve tereyağını da bu karışıma ekleyip karıştırın. Güveç kaselerinin içine koyup 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Suflenin dışı gevrek, içi akışkan olmalı. Pudra şekeri serpin ve ahududu ile birlikte sıcak olarak servis edin.

subat-2012-yemek-resim-2İSPANYOL TAPAS TABAĞI
1 adet ince tam tahıllı baget ekmeği parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Üzerine farklı birçok malzeme ekleyerek farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz. Tapasları, roka ve kurutulmuş domates salatası ile servis edebilirsiniz.
Rozbeef’li tapas: Bir dilim rozbeef’i, bir dilim eski kaşar ya da edam peyniri ile birlikte sarın. Bir adet yeşil zeytini kürdanla ekmeğe tutturun. Üzerine tatlı ekşi sos dökerek servis edin.
Kabaklı tapas: Kabakları incecik doğrayın. Diğer sayfamızda bulunan “kabak carpaccio” tarifinde olduğu gibi marine edin. İçine bir dilim isli Çerkez peyrini koyarak sarın. Ekmeğin üzerine koyup kürdanla sabitleyin.
Mozzarella’lı tapas:
Minik misket mozzarella kullanabilirsiniz ya da mozzarella’ları dilimlere ayırabilirsiniz. Ekmeğin üzerine közlenmiş kırmızı biber parçası koyun, üzerine mozzarella’yı, en üste de domatesleri serpiştirin.
Somonlu-yeşil elmalı tapas: Somon ve yeşil elmaları doğrayarak minik parçalara ayırın. Üzerine isteğe göre limon suyu ve tuz ilave edin. Karıştırıp ekmeğin üzerine yerleştirin. Devamı diğer sayfada

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here