• ✓ Doğruluğu kontrol edilmiş makale
Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz

Sofranıza sağlık gelsin: Karnabahar kısırı tarifi

sofraniza-saglik-gelsin

Kış mevsimini sağlıklı geçirmenin yollarından biri de güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak! Bunun anahtarı da sağlıklı beslenmek. Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, bağışıklık sisteminin çeşitli hücre ve proteinlerin etkileşimiyle vücudumuzu mikroplara karşı koruduğunu belirterek, “Güçlü bir bağışlıklık sistemi hastalıklardan korunmada ve hafif atlatılmasında önemli rol oynuyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise yeterli ve dengeli beslenme, düzenli egzersiz, kaliteli ve yeterli uyku, stres yönetimi ile mümkün. Örneğin, karnabahar… Bağırsak sağlığının olmazsa olmazı, sindirim sisteminin iyi çalışması için çok önemli olan posayı bolca barındırıyor. Ayrıca sülforandan zengin olan bu sebze, kalp hastalıkları ve diyabete yakalanma riskini de azaltmaya yardımcı oluyor” diyerek, karnabahar kısırı tarifini Formsanté okurlarıyla paylaştı.

KARNABAHAR KISIRI TARİFİ  *

Peki, karnabahar kısırı tarifi nasıl yapılır? İşte yapım aşamaları

  • 1 orta boy karnabaharı küçük parçalara bölün. Yıkayıp, kurutup, rondodan geçirerek un haline getirin.
  • 10 dakika tavada çevirip, yarım çay bardağı yağ ekleyin.
  • Ayrı bir tavada soğan kavurup, içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası ilave edin.
  • Çevirip, ezilmiş sarımsak da ekleyin.
  • Bu karışımı, karnabahar ile karıştırın.
  • İnce doğranmış yeşil soğan, maydanoz, turşu, kapya biber ekleyin.
  • Dileğinize göre tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, limon ilave ederek servis edin.

İLGİLİ İÇERİKLER *

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here