Ana Sayfa Haber Kavunun faydaları nelerdir? İyi geldiği hastalıklar ve kalorisi

Kavunun faydaları nelerdir? İyi geldiği hastalıklar ve kalorisi

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden kavun, A, C vitamini, folik asit, potasyum, bakır açısından zengin. Peki, kavunun faydaları neler? Hangi hastalıklara iyi gelir? Besin değeri ve kalorisi ne kadardır?

Anayurdu Orta Asya, İran ve Anadolu olan kavunun Türkiye’de yetişen başlıca türleri topatan, Van ve Manisa-Kırkağaç.

FAYDALARI NELERDİR? NELERE İYİ GELİR? *

Bol miktarda A ve C Vitamini içeren kavun; sinir sistemini rahatlatıyor, uyku düzenini sağlıyor. Böbreklerdeki kanı temizleyen ve taş düşürmeye yardımcı olan bu meyve ayrıca damar tıkanıklığı ile kansızlıktan şikayetçi olanlara da öneriliyor.

Kabızlığı gidermeye yardımcı olmasının yanı sıra idrar söktürücü özelliği de bulunuyor. Kalorisinin büyük bir kısmı karbonhidrattan geliyor ve lif oranı düşük. Bu sayede kan şekerini hızlı yükseltiyor.

KİMLER KAVUN YEMEMELİ? *

Fakat bağırsaklarında ülser ya da iltihap olanlar ile diyabet ve hipertansiyon hastalarının yüksek potasyum içeriği nedeniyle kavundan uzak durması gerekiyor.

KAVUNU NASIL SAKLAMAK GEREKİYOR? *

Kesilmemiş kavunu buzdolabının meyve-sebze bölümünde üç gün bekletebilirsiniz. Kesilmiş kavunu ise hava geçirmez bir kapta beş gün saklayabilirsiniz.

KAVUNUN KALORİSİ VE BESİN DEĞERİ *

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here