Diğer
    Ana SayfaFitnessKısa sürede forma girin

    Kısa sürede forma girin

    -

    Fizik tedavi merkezlerinde kullanılan Alman Miha Bodytec teknolojisi şimdi fitness alanında da kullanılıyor. Spor salonundaki beş saatlik bir çalışmayı 25 dakikaya indirmeyi hedefleyen bu sistem, aynı anda tüm kasları çalıştırıyor.

    Uzun yıllar rehabilitasyon amaçlı hastanelerde kullanılan Miha Bodytec sistemi şimdi fitness ekipmanı olarak kullanılıyor. Fitness eğitmeni Ahmet Beker, EMS yani elektromasküler stimülasyon teknolojisinin temel prensibinin, kasları kasmak üzerine kurulu olduğunu söylüyor: “Normalde hareket ederken beyinden kaslara sinyaller gidiyor, kaslar kasılıyor ve biz hareket ediyoruz. Bu makinenin yaptığı da beynin yaptığını taklit etmek. Bu sinyaller kaslara dışarıdan veriliyor ve kaslar kasılıyor.” 

    Miha Bodytec teknolojisiyle yapılan çalışmanın normal egzersizlerden ayrıldığı en önemli nokta vücudun tüm temel kaslarının aynı anda çalışması. Bu durum da metabolizma üzerinde hormonların salınımı gibi çok farklı bir etki yaratıyor. Yapılan tüm vücut egzersizi, standart bir egzersize oranla dört kat daha fazla kalori yakılmasını hedefliyor. Süre olarak ise bir spor salonunda bu tarz bir egzersizin karşılığının dört-beş saatlik bir çalışma anlamına geldiği iddia ediliyor. Yine bu sistemle lunge gibi bir hareketi yaparken normalde bacak kasları çalışıyor. Oysa ki bu sistemde bacak kaslarıyla birlikte tüm kaslara sinyal gittiği için tüm vücut çalışmış oluyor. Üç-dört antrenman sonra kişi doğru durmayı öğrenebildiği için duruş bozukluğunu da düzeltebiliyor. Sağlık topu, dambıl, halat gibi farklı fitness ekipmanıyla antrenman zenginleştirilebiliyor.

    - Advertisement -

     

    Bu teknolojinin üç temel kullanım alanı bulunuyor:

    1- Vücut şekillendirme:Kas yoğunluğunda artış, bedenen incelme, yağ yakımında hızlanma, sıkılaşma, iç organ yağlanması gibi tedavi alanları bulunuyor. 

    2- Fizik tedavi ve rehabilitasyon: Omurgayı destekleyen kasların omurgaya hiçbir yük bindirmeden çalıştırılmasına imkan sağlıyor. Bel, sırt ağrısı, omurga eğriliği, eklem rahatsızlıkları ve duruş bozukluklarında kullanılan etkili bir yöntem. Pek çok hastanede bu teknoloji kullanılıyor.

    3- Atletik performans: Milli takımdaki pek çok oyuncu da fiziksel performansını artırmak için bu egzersizle çalışmalarını yapıyor. Sporcu sakatlıkları merkezinde de kullanılıyor. Sporcularda yüksek oranda performans artışı sağlıyor. Sakatlık sürecinde eklemler üzerinde baskı oluşmadığı için bu çalışmayla sporcu kısa zamanda mesleğine geri dönebiliyor.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz