Diğer
    Ana SayfaFitnessKışın keyfi kayakla çıkar!

    Kışın keyfi kayakla çıkar!

    -

    Pırıl pırıl yanan kar elmasları, dağların nefis havası, yüzünüzü ısıtan kış güneşi ve yer çekimine karşı koymanın zevki… Kayak yapmak için o kadar çok neden var ki. Eğer bu zevkli sporu daha önce hiç denemediyseniz, tavsiyemiz bu kış başlamanız. “Acaba ben kayabilir miyim?” diye sormayın çünkü kayak eğitmenleri, yürüyebilen herkes kayabilir diyor!

    Kayak tüm dünyada en popüler olan ve en çok sevilen spor dallarından biri. Pek çok tutkunu var ve yine pek çok kişi bu sporu denemek için sabırsızlanıyor. Dışarıdan bakıldığında biraz zor ve riskli gibi görünse de, işin eğitimini almak ve kaymanın tadını çıkarmak mümkün. Çünkü kayak sporunu sağlık durumu uygun olan herkes yapabilir. Tabii profesyonel bir kayak eğitmeni eşliğinde bir eğitimden geçtikten sonra. Kayak sporuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz, Kervansaray Hotel – Uludağ Yıldızlar Kayak Okulu eğitmenlerinden Yaşar Özdemir, bir kişinin tek başına güvenli bir şekilde kayacak hale gelmesi için, günlük 4 saatten oluşan 1 haftalık bir eğitim programı almasının şart olduğunu söylüyor. Bu programı alanlar, 7. günün sonunda temel paralel kayma olarak tanımlanan teknikle kayacak hale gelebiliyorlar. Tabii, öğrencilerin fiziksel durumu da önemli. Yaşar Özdemir, henüz, kaymayı asla öğrenemeyen birisine rastlamadığını ancak kişiden kişiye öğrenme zamanının biraz değiştiğini belirtiyor. Bunda daha önce yapılan sporların da rolü olduğunu söyleyen Özdemir, bazı öğrencilerinin birkaç saatlik dersle bile önemli ölçüde yol kat ettiğini hatırlatıyor.

    Kayak dersi sırasında…

    Kayak dersinin başında, öncelikle, kayak malzemeleri, bu malzemeleri takma -çıkarmayla ilgili genel bilgi veriliyor. Kayaklar ayağa takıldıktan sonra düz bir alanda yürüyüş egzersizleri yapılıyor. Sonra yamaca yan tırmanma gösteriliyor. "Tekme dönüşü" denilen dönüş ve kısa bir mesafeyi düz kayma ise bundan sonraki aşamalar. Ardından kar sapanı yaparak durma ve kar sapanı dönüşü öğretiliyor. Bundan sonra sırasıyla, yamaç kayma, yan kayma, basit dönüş, çukur – tümsek geçişi, adım dönüşü, paten adımı, dağa dönüş ve temel paralel kayma teknikleri veriliyor ve slalom kaymaya kadar geliniyor.



    Önceki İçerik
    Sonraki İçerik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz