İçinde vücudumuz için çok gerekli ve değerli vitaminler barındıran marul bol miktarda A, C ve K vitaminleri ile folik asit, potasyum, manganez içeriyor. Peki kıvırcık marulun faydaları nelerdir? Marulun kalorisi ve besin değeri nedir? Marul uzun süre nasıl saklanır? Tüm soruların yanıtı içeriğimizde…
MARULUN FAYDALARI
Marulun sağlığa faydaları şunlardır:
- Ağrı kesici özelliği bulunuyor
- Sinirleri yatıştırıyor
- Lohusa kadınların sütünü çoğaltıyor
- Kan şekerini düşürüyor
- Çocukların gelişmesinde etkin rol oynuyor
- Vücudu toksinlerden arındırır
- Kalp ve damar sağlığına iyi gelir
- Saç uzamasını hızlandırır
- Gece uyumayı kolaylaştırır.
Marulun özsuyu ağrı kesici özelliğiyle ilaç üretiminde de kullanılıyor. Görünümü ile insanı cezbeden bu bitkinin sinirleri yatıştırdığı ve lohusa kadınların sütünü çoğalttığı biliniyor. Ayrıca kan şekerini düşürücü özelliği de bulunan marul, barındırdığı vitamin ve minerallerle çocukların gelişmesinde de etkin rol oynuyor.
MARUL UZUN SÜRE NASIL SAKLANIR?
Ancak tüm bu özelliklerine rağmen besin değerini çabuk kaybeden marulun kısa süre içinde tüketilmesi gerekiyor.
Saklamak istenirse beyaz bir kağıda sararak, buzdolabında muhafaza edilmesi öneriliyor.