Vegan yaşam biçimini benimsemiş kişiler için birbirinden lezzetli tarifler bulunuyor. Bunlardan biri de dondurmadan vazgeçemeyenler için vegan dondurma tarifi. Peki, vegan dondurma nasıl yapılır? İşte Vegan Beslenme Diyet Uzmanı Kevser Başkara’dan kolay dondurma tarifi…
VEGAN DONDURMA NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ
MALZEMELER
(2 kişilik)
- 2 adet muz
- 1 çay bardağı çilek veya dutgiller (böğürtlen, ahududu vb)
- 1 fincan ev yapımı badem sütü (olmasa da olur)
- 1 kapsül vegan probiyotik (olmasa da olur)
- 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı veya 2 çorba kaşığı susam veya 1 avuç kaju
ÜZERİ İÇİN
- Advertisement -
- Kırılmış Antep Fıstığı, çiya tohumu, ceviz, kakao parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.
YAPILIŞI
- Muzları ve çilekleri buzdolabında dondurun (çok katı olmasın).
- Katıysa buzluktan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar çözünmeye bırakın.
- Biraz çözündükten sonra karıştırıcıdan geçirin ve vegan dondurmanız hazır.
- Üzerini süslemek size kalmış…
İLGİLİ İÇERİKLER
- Vegan ev yapımı dolgulu makarna nasıl yapılır? İşte tarifi
- Vegan kalıp peynir nasıl yapılır? İşte vegan peynir yapımı
- Antakya usulü vegan tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte tepsi kebabı tarifi
- Vegan muhlama nasıl yapılır? İşte vegan muhlama tarifi
- Fırında yağsız vegan falafel nasıl yapılır? İşte vegan falafel tarifi
- Vegan tantuni nasıl yapılır? İşte vegan tantuni tarifi…
- Vegan kokoreç nasıl yapılır? İşte leziz vegan kokoreç tarifi
- Vegan menemen nasıl yapılır? İşte leziz vegan menemen tarifi
- Vegan karnıyarık nasıl yapılır? İşte vegan karnıyarık tarifi