Diğer
    Ana SayfaGüzellikKollar yukarı

    Kollar yukarı

    -

    Çoğu zaman hormonal faktörler, bazen genetik miras ve kimi zaman da hareketsizlik nedeniyle kollarda ortaya çıkan yağ birikimleri çok da hoş olmayan bir görüntüye neden olabiliyor. Fakat bu görüntüyle yaşamak kader değil. Uzman ellerce yapılan operasyonlarla siz de ince kollara sahip olabilirsiniz.

     

    Özellikle 40 yaş üzerinde yavaşlayan metabolizma ve değişen hormonal faktörlerin de etkisiyle kilolar yaş ilerledikçe inatçı bir biçimde kol, sırt gibi değişik bölgelerde yağlanmaya sebep oluyor. Sırt bölgesi kamufle edilmesi kolay bir bölge olsa da kolların özellikle yazın saklanması zor oluyor. Zamanla bu yağlanma bozukluğuna sarkma da eklendiğinde istenmeyen bir görüntü oluşuyor. Spor, kol yağlanmalarından korunmak için en iyi yöntem. Özellikle belirli bir yaştan sonra kol egzersizlerinin düzenli yapılması gerekiyor. Yüzme de kol yağlanmaları ve sarkmalarını önlüyor.

     

    - Advertisement -

    Sigara önemli bir etken

    Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, “Kolların dış yüzeylerinden başlayan yağlanma bazen iç bölgelere doğru da genişliyor ve kollarda adeta havada asılı kalır gibi bir görüntü bozukluğu ortaya çıkıyor. Yağlanma kolların altında da oluyor ancak günlük hayatta zaten kol hareketleri yapıldığı için çok dikkat çekmiyor, üst kollar için ise genellikle spor yapmak gerekiyor” diyor. Ani alınan kilolar, hormonal dengesizlik, erken menopoz kollarda yağlanmayı ve sarkmayı artırıyor. Cilt kalitesini, bağ dokusunu bozan tüm etkenler özellikle de sigara içmek, vitamin eksikliği ve kötü rejimler sarkmayı artırıyor.

     

    Sarkma ve yağlanmaya liposuction

    Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, “Kollarda aşırı yağlanma ile gelen hastaların vücut orantısına bakıyoruz. Vücut orantısını bozan yağlanma varsa liposuction yapıyoruz. Bu esnada sarkma da düzeltilmiş oluyor. İleri derecede sarkma ve yağlanma varsa liposuction sonrası germe operasyonu da yapıyor ve cildi toparlıyoruz” diyor. En sıklıkla görülen sorun ise kolların üst kısmındaki yağlanma ve iç kısımlara doğru ilerleyen genişleme oluyor. Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, liposuction ile sadece bir koldan 500-750 gr kadar yağ aldıklarını belirtiyor ve “Genellikle az bir yağlanma varsa hastalar bize başvurmuyor ama tüm vücut bölgesinde yağ depolanmasında orantısızlık varsa buna eşlik eden bir kol bölgesi yağlanması da varsa o zaman alınan yağ tek kol için 200-350 gr kadar olabiliyor. Bu yağ miktarı kişiye göre vücut yapısı ve kiloya göre değişiklik gösteriyor” diyor.

     

    Sonrasında ultrason ve kavitasyon yapılıyor

    Kollara liposuction işlemi yapıldıktan sonra ultrason ve kavitasyonun yanı sıra Endermoloji denilen LPG ve lazer LPG de uygulanıyor. Böylece kollarda sıkılaşma kol bölgesi gençleşmesi de sağlanmış oluyor. Genellikle tüm bunları hep birlikte uygulamak şart değil, ancak bazı durumlarda gerekebiliyor. Genellikle yaşı ilerlemiş ve sarkması fazla hastalara koltuk altına doğru veya kol içlerinde izleri kalacak şekilde germe işlemi de ekleniyor. Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, “Liposuction ve germe işleminden sonra özel bir korse kullanılmasını öneriyoruz. Bu korseler özellikle terletmeyen, rahatsız etmeyen şekilde üretilen ve kişinin 2-3 hafta kullanması gereken korseler oluyor. Operasyondan 2 ay sonra güneşe çıkılabiliyor. Bu dönemden önce de denize girilebilir ve kısa süreli güneşlenilebilir ama uzun süren güneşlenme ve solaryum önerilmiyor” diyor. Operasyondan 3-5 hafta sonra yüzmeye başlanabilir ancak aktif ve ağır sporların yapılması 2 ay sonrasında öneriliyor.

     

    Nilgün YILDIZ

    Formsanté Dergisi Eylül 2011 sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz