Bahar coşkusu tabaklara da geliyor! Renkli mi renkli sağlıklı besin kaynaklarıyla gözümüz, ruhumuz ve midemiz aynı anda doyuyor! Hem tatlı hem tuzlu kaselerle ihtiyacınız olan enerjiyi en sağlıklı şekilde almanın yolu bu tariflerden geçiyor…
Hazırlayan: Elif Gürsoy
YOĞURT VE MEVVE KEYFİ
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bal
- Yarım muz
- Bir avuç yaban mersini
- 1 yemek kaşığı granola ya da yulaf
- 1 çay kaşığı chia tohumu
Hazırlanışı
Süzme yoğurt ve balı iyice karıştırın. Homojen bir kıvam yakalamak isterseniz blendırdan çekin. Ardından karışımı kasenize koyun. Üzerine dilimlenmiş muz, granola ya da yulaf, yaban mersini dizin. Son dokunuş olarak chia tohumları ile süsleyin. Dilerseniz üzerine kabak çekirdek içlerini de ekleyebilirsiniz.
ASYALI KASE
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı lapa (pişirilmiş pirinç)
- 100 g bonfile tavuk
- 2 avuç brokoli
- 3 yemek kaşığı tuzsuz soya sosu
- Bir tutam çörekotu
Hazırlanışı
Pirinçleri bir süre suda beklettikten sonra lapa olarak haşlayın. Lapa kıvamını aldıktan sonra bir köşede ılımasını bekleyin. Bu esnada brokoliyi minik parçalara bölüp haşlayın. Diğer bir tarafta tavuğu istediğiniz şekilde doğrayıp, hafif zeytinyağında çevirin. Biraz piştikten sonra soya sosunu ekleyip biraz daha döndürün. Servis kısmına gelince lapa pirinci kasenize alın ve diğer tüm malzemeleri üzerine dilediğiniz gibi yerleştirin. En son çörekotu ile lezzetlendirin.
YULAFLI VE ORMAN MEYVELİ PORRIDGE
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı yulaf
- 1 tatlı kaşığı agave şurubu
- 4-5 adet badem
- 3-4 adet çilek
- 3-4 adet yaban mersini
- 3-4 adet böğürtlen
- 2-3 adet frambuaz
Hazırlanışı
Yulaf, süt ve şurubu kısık ateşte pişirmeye başlayın. Yeteri kadar kaynayıp, yulaflar yumuşadığında ve süt çektiğinde bir köşede dinlendirin. Soğuduğunda servis ederken üzerine meyve tanelerini dilediğiniz büyüklükte yerleştirin ve son dokunuş olarak bademleri serpiştirin.
TACO LEZZETİ
Malzemeler
- 1 yaprak lavaş
- Yarım olgun avokado
- 2 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
- 100 g dana kıyma
- Bir avuç maydanoz
- 3 yemek kaşığı lapa (pişirilmiş pirinç)
- 1 dilim limon
Hazırlanışı
İlk olarak lavaş taco hazırlığı ile başlayın. Üçgen cips şeklinde kestiğiniz lavaşları bir kapta az bir miktar zeytinyağı ile ve sevdiğiniz baharatlar ile harmanlayın. Ardından 180 derece fırında çıtır kıvama gelene kadar pişirin. Taco cipsleri beklerken pirinci lapa olarak pişirin ve soğumaya bırakın. Ardından Meksika fasulyesi ve dana kıymayı birlikte pişirin ve soğumaya bırakın. Kase servisini yaparken ilk olarak pirinci tabana yayın ardından kıymalı meksika fasulyesini, dilimlenmiş avokadoyu, çıtır taco cipsleri, maydanozu ve limon dilimini yerleştirin.
ANANAS VE MANGO İKİLİSİ
Malzemeler
- 1 dilim ananas
- 1 adet mango
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Yarım muz
- 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi tozu
- 1 tatlı kaşığı granola
- Bir avuç yaban mersini
Hazırlanışı
Süzme yoğurt, ananas, yarım mango ve muzu blendırdan geçirip homojen bir karışım elde edin. Ardından kasenize dökün. Mangonun diğer yarısını dilimleyip kaseyi süslemeye başlayın. Ardından granola, Hindistan cevizi tozu, yaban mersini ile süslemeyi tamamlayın.
FISTIK EZMESİ AŞKINA
Malzemeler
- 1 adet muz
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 parmak eritilmiş bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- Bir avuç Hindistan cevizi cipsi
Hazırlanışı
Eritilmiş bitter çikolata, muzun yarısı, süt, süzme yoğurt ve fıstık ezmesini blendırdan geçirip homojen bir karışım elde edin. Karışımı kasenize dökün ve üzerini Hindistan cevizi cipsi ve yarım dilimlenmiş muz ile tamamlayın. Dilerseniz rendelenmiş bitter çikolata ilave edebilirsiniz.
KAHVALTI KASESİ
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım avokado
- 4 yemek kaşığı haşlanmış kinoa
- 3 adet kiraz domates
- Tercihe göre bir tutam yeşillik
- 1 dal taze soğan
Hazırlanışı
İlk olarak kinoayı haşlayarak başlayın. Tamamen haşlandığında belli aralıklarla karıştırarak soğumasını sağlayıp bekletin. Kiraz domatesleri ikiye bölün, avokadoyu dilimleyin ve taze soğanı ince ince doğrayın. Yumurtaya geçmeden önce kaseyi hazırlamaya başlayın. İlk katman olarak kinoayı yerleştirin, bir köşeye domates, avokado ve yeşil soğanı yerleştirin. Ardından yumurtayı ister sahanda ister poşe olarak pişirip kasede boş kalan köşenize konumlandırın. Bir tutam karabiber dokunuşu yaparak tüketime hazır hale getirin.