Ana Sayfa Yemek Maş fasulyesi yemeği nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?

Maş fasulyesi yemeği nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?

Amerika’nın keşfiyle yaşamımıza giren fasulye, farklı türleriyle Türk mutfağının demirbaşları
arasında yer alıyor. Bundan 50 yıl öncesine kadar ülkemizde “cin börülcesi” adıyla bilinen ve özellikle yemek ve çorbalarda kullanılan Maş fasulyesi de bunlardan biri.

MAŞ FASULYESİNİN FAYDALARI *

  • Kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor
  • Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor
  • Sindirim sistemini düzenli çalıştırıyor
  • Karaciğer yağlanmasını azaltıyor

Gaziantep ve Toroslar’da yetiştirilen bir ürün olmasına rağmen günümüzde yurt dışından da ithal edilebiliyor. Liften zengin olan maş fasulyesi kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor, kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulmasını sağlıyor. Ayrıca bu özelliğiyle sindirim sistemini de düzenli çalıştırıyor.

MAŞ FASULYESİ YEMEĞİ *

Malzemeler

  • 2 su bardağı maş fasulyesi
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Baharatlar (tuz, karabiber, pul biber, kuru nane)
  • Yağ

Hazırlanışı

2 adet patates 1 adet havuç, 1 adet soğan ve 1 adet domatesimizi küp küp doğruyoruz. Tencerimize aktarıp harlı ateşte kavurmaya başlıyoruz. İçerisine bir gece önceden suya yatırdığımız fasulyeleri süzüp ilave ediyoruz. Maş fasulyeleriyle birlikte kavurmaya devam ediyoruz. İçerisinde salçamızı da ekliyoruz. Baharat olarak tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi ekliyoruz. Bir kaç dakika salçayla birlikte karıştırmaya devam ediyoruz. Ve son olarak üzerine kaynar suyumuzu ilave ediyoruz. Yemeğimizi 20 dakika boyunca harlı ateşte pişiricez. Ve yemeğimiz hazır, afiyet olsun…

MAŞ FASULYESİNİN KALORİSİ *

100 gramı 105 kalori olan Maş fasulyesi, haşlandığında 7 gram protein içeriyor. Glisemik indeksi düşük olan, yağ içermeyen ve kalıcı tokluk sağlayan bu bakliyat, diyet yapanların da vazgeçilmez yiyeceklerinden biri.

Lesitinden zengin Maş fasulyesi bu özelliğiyle karaciğer yağlanmasını azaltarak, fonksiyonlarının normal işleyişine yardımcı oluyor.

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here